Ενα βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα η MYTILINEOS

Ενα βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα η MYTILINEOS

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:55 Δημιουργία 07/04/23, 14:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα φέρνει τη MYTILINEOS ο οίκος αξιολόγησης Fitch που αναβαθμίζει την εταιρεία σε BB+.

Η εταιρεία, όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση του διεθνούς οίκου, τα τελευταία έτη έχει πετύχει να ισχυροποιήσει σημαντικά τη θέση της τόσο στον παγκόσμιο χάρτη των ΑΠΕ, λόγω της επιτάχυνση της Ενεργειακής Μετάβασης, όσο και στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα διατηρεί σε υψηλές αποδόσεις τον Τομέα Μεταλλουργίας.

Ο οίκος αναμένει σταθερά ισχυρές επιδόσεις για το 2023, μέσω της αυξημένης συνεισφοράς του τομέα της Ενέργειας και ιδιαίτερα της επιτάχυνσης των έργων ΑΠΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό, οδηγώντας στην υπεραπόδοση του Τομέα M. Renewables της MYTILINEOS.

Η αξιολόγηση αντικατοπτρίζει επίσης την ισχυρή και αυξανόμενη θέση του στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία παρέχει βιώσιμες ταμειακές ροές και υποστηρίζει την αναβάθμιση, καθώς ο κλάδος ενέργειας εισέρχεται σε μια λιγότερο ρευστή αλλά ανθεκτική περίοδο. Ειδική μνεία γίνεται στην Έκθεση και στη νέα μονάδα παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας (CCGT 826 MW) που με την έναρξη λειτουργίας θα αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της εταιρείας.

Επίσης, θετικό σημείο που αναφέρεται στην έκθεση είναι το καλά διαφοροποιημένο μοντέλο λειτουργίας της Εταιρείας, και οι σημαντικές συνέργειες μεταξύ των τομέων.

Ταυτόχρονα, η Fitch αναφέρεται και στο καθετοποιημένο μοντέλο παραγωγής στη Μεταλλουργία, το οποίο όπως επισημαίνει, προσφέρει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τοποθετώντας τη MYTILINEOS μεταξύ των παραγωγών αλουμινίου με χαμηλότερο κόστος παγκοσμίως.

Η έκθεση τονίζει επίσης την υγιή ρευστότητα της MYTILINEOS, καθώς στο τέλος του 2022 η εταιρεία είχε ταμειακά διαθέσιμα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που κατά τη Fitch είναι υπερεπαρκή για να καλύψουν τις μέσο-βραχυπρόθεσμες αποπληρωμές του χρέους.

Αν σου άρεσε κάνε