Αύξηση κατά 72% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2023 για την Aegean

Αύξηση κατά 72% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2023 για την Aegean

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:52 Δημιουργία 04/04/23, 18:47
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με σημαντική άνοδο στην επιβατική κίνηση ολοκληρώθηκε η χειμερινή περίοδος για την Aegean, αντικατοπτρίζοντας την επένδυση της εταιρείας στο πιο αδύναμο τρίμηνο του έτους, αλλά και τις θετικές προοπτικές για τη ζήτηση προς τη χώρα, πριν ακόμη από το ξεκίνημα της κύριας τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά η συνολική επιβατική κίνηση της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε την αντίστοιχη του 2019 κατά 5%, ενώ 72% υψηλότερα είναι από το 2022 με 2,6 εκατ. επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα, τους προηγούμενους χειμερινούς μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο) από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας η επιβατική κίνηση εξωτερικού της AEGEAN, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντας έτους αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με το 2019, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα προστέθηκαν 6 νέα απευθείας δρομολόγια αλλά και μεγαλύτερες συχνότητες σε υπάρχοντα, υποστηρίζοντας τη δυναμική της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, που συνεχώς εμπλουτίζεται και με νέες ελκυστικές, αναβαθμισμένες επιλογές σε ποιοτικά καταλύματα.

Εξίσου ενθαρρυντικά είναι και τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, τον δεύτερο μεγαλύτερο κόμβο της AEGEAN, η οποία καταγράφεται αυξημένη κατά 23% σε σχέση με το 2019 και κατά 107% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν απευθείας συνδέσεις το χειμώνα με Ρώμη, Μιλάνο, Βερολίνο, Βρυξέλες και Ζυρίχη.

«Η ενίσχυση του χειμώνα και η επέκταση της περιόδου, είναι πάντα στον πυρήνα της προσπάθειας μας για την εταιρεία και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η επένδυσή μας σε περισσοτέρους προορισμούς στην χαμηλή περίοδο έφερε σημαντική αύξηση επιβατών με υψηλές μάλιστα πληρότητες. Εξακολουθούμε να βλέπουμε θετικές ενδείξεις και κρατήσεις για το καλοκαίρι, που όπως πάντα θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα της χρονιάς» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης.

Σημειώνεται, ότι η Aegean στο συνολικό πρόγραμμα του 2023, θα επιχειρεί με 76 αεροπλάνα και θα προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, με 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλιάδες περισσότερες από το 2019. Η εταιρεία θα επιχειρεί σε 161 προορισμούς σε 46 χώρες με 264 απευθείας δρομολόγια και έχει παραλάβει ήδη 3 από τα 9 νέα αεροσκάφη Airbus 320/321 neo που είναι προγραμματισμένα για το 2023, φτάνοντας, ήδη τα 22 από τα 46 συνολικά Airbus 320/321 neo που έχει σε παραγγελία.

Αν σου άρεσε κάνε