Νέος γύρος απολύσεων στην Amazon - Περικόπτει 9.000 θέσεις εργασίας

Νέος γύρος απολύσεων στην Amazon - Περικόπτει 9.000 θέσεις εργασίας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 20:49 Δημιουργία 20/03/23, 20:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας ετοιμάζονται οι Big Tech, καθώς οι απολύσεις που είχαν ήδη ανακοινώσει φαίνεται πως δεν αρκούν για την επιθυμητή εξοικονόμηση των δαπανών που χρειάζονται δεδομένης της πίεσης στην κερδοφορία τους.

Έτσι, μετά και την Meta προ ημερών και η Amazon σήμερα ανακοίνωσε νέο γύρο απολύσεων.

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που έστειλε σήμερα προς το προσωπικό ο CEO, Άντι Τζάσι, ο Όμιλος θα προχωρήσει στην κατάργηση επιπλέον 9.000 θέσεων εργασίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι απολύσεις αυτές θα έρθουν να προστεθούν στις περικοπές που είχαν ξεκινήσει από το Νοέμβριο και διευρύνθηκαν τον Ιανουάριο, φτάνοντας τότε τις 18.000. Συνολικά, δηλαδή, μέσα σε λίγους μήνες ο Όμιλος έχει δρομολογήσει 27.000 απολύσεις!

Σύμφωνα με τον Τζάσι πρόκειται για τη «δεύτερη φάση» της αναδιοργάνωσης της εταιρείας με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί στην αμερικανική οικονομία.

Οι περισσότερες απολύσεις, αυτή τη φορά, θα επικεντρωθούν στο Twitch, το τμήμα διαφήμισης και τα τμήματα του cloud compunting, όπως την Amazon Web Services.

Με τη σημερινή απόφαση, ο τεχνολογικός κολοσσός συμπληρώνει το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων στην μέχρι τώρα ιστορία του. Έχει προηγηθεί, πάντως, μια σημαντική αύξηση του προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ανέβασε το συνολικό αριθμό των εργαζομένων στα 1,6 εκατ. το 2021 από τους 798.000 που ήταν στα τέλη του 2019.

Ο Τζάσι ξεκαθάρισε πως όσοι απολυθούν θα λάβουν πλήρη αποζημίωση, επιδόματα και υγειονομική κάλυψη και θα υποστηριχθούν προκειμένου να αναζητήσουν δουλειά αλλού.

Αν σου άρεσε κάνε