Νέο πρωτόκολλο πιστοποίησης για τα φρέσκα τρόφιμα ανέπτυξε η TÜV AUSTRIA Hellas

Νέο πρωτόκολλο πιστοποίησης για τα φρέσκα τρόφιμα ανέπτυξε η TÜV AUSTRIA Hellas

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 19:09 Δημιουργία 20/03/23, 19:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέο πρωτόκολλο πιστοποίησης, το Safety on Shelf που αφορά τα φρέσκα τρόφιμα στο λιανεμπόριο, ανέπτυξε η TÜV AUSTRIA Hellas.

Το πρωτόκολλο πιστοποιεί ότι η εκάστοτε αλυσίδα καταστημάτων λιανεμπορίου, συντηρεί κατάλληλο μηχανισμό παρακολούθησης, έχει εγκαταστήσει τις κατάλληλες υποδομές και έχει διαθέσει τους ανάλογους πόρους ώστε να διασφαλίζει ότι τα φρέσκα, μη συσκευασμένα τρόφιμα που διαθέτει, διατηρούν το επίπεδο ασφάλειάς τους.

Το Safety on Shelf, που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις διάθεσης μη συσκευασμένων φρέσκων τροφίμων και τις αλυσίδες λιανεμπορίου, βασίζεται στον έλεγχο τεσσάρων βασικών πυλώνων λειτουργίας μιας επιχείρησης. Οι πυλώνες περιλαμβάνουν την υγιεινή των χώρων και του προσωπικού, την αποφυγή επιμόλυνσης των χύμα προϊόντων, τη διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας και τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων. Η διαδικασία ελέγχου βασίζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο αξιολόγησης της συμμόρφωσης ως προς τις απαιτήσεις του Προτύπου, το οποίο συνδυάζει την εξ αποστάσεως τακτική συλλογή real-time πληροφοριών σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, επιτόπιους προγραμματισμένους και αιφνιδιαστικούς ελέγχους καθώς και τη δειγματοληψία στα φρέσκα προϊόντα, με σκοπό να διενεργηθούν κυρίως μικροβιολογικές αναλύσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα οφέλη για μια επιχείρηση είναι πολλαπλά. Τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι οποίοι διασφαλίζουν τη συνεχή παρακολούθηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των τεσσάρων πυλώνων του Προτύπου, αποτελούν εχέγγυο ασφάλειας και βέλτιστης λειτουργίας της επιχείρησης. Επιπλέον, ενισχύεται η εμπιστοσύνη τόσο των πελατών και καταναλωτών (και των λοιπών εμπλεκόμενων μερών) για τα παρεχόμενα προϊόντα.

Τα σημεία διάθεσης των πιστοποιημένων προϊόντων, σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο Safety on Shelfτης TÜV AUSTRIA Hellas, συνοδεύονται από το λογότυπο πιστοποίησης του Οργανισμού και κωδικό QR, ο οποίος επιτρέπει στους καταναλωτές να ελέγχουν την εγκυρότητα συγκεκριμένων πιστοποιημένων προϊόντων σε πραγματικό χρόνο μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας του Οργανισμού TÜV AUSTRIA, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Αν σου άρεσε κάνε