Στον δείκτη MSCI Standard Greece και η Motor Oil μετά τις επιδόσεις της στο Χρηματιστήριο

Στον δείκτη MSCI Standard Greece και η Motor Oil μετά τις επιδόσεις της στο Χρηματιστήριο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:19 Δημιουργία 28/02/23, 17:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στον δείκτη MSCI Standard Greece θα προστεθεί και η Motor Oil, μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, κίνηση η οποία αναμένεται να θέσει τη μετοχή του ενεργειακού κολοσσού στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η εταιρεία διύλισης θα καταστεί η 10η κατά σειρά προσθήκη στον βασικό δείκτη του MSCI, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση της ελληνικής αγοράς και των ελληνικών εισηγμένων.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η είσοδος της Motor Oil θα συνοδευτεί από ισχυρές εισροές ξένων κεφαλαίων, ωφελώντας σημαντικά τη μετοχή, η οποία βρίσκεται ήδη κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (25,3 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης, η μετοχή της εισηγμένης ενισχύεται κατά τουλάχιστον 2% και ανέρχεται πλέον στα 24,4 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τα 24,5 ευρώ. Ο τζίρος των συναλλαγών ξεπερνάει τα 5,3 εκατ. ευρώ.

Από τις αρχές του έτους, η Motor Oil μετράει σωρευτικά κέρδη άνω του 9%, δίνοντας συνέχεια στην εντυπωσιακή επίδοση του 2022 (+40%). Άλλωστε, η κερδοφορία του Ομίλου εκτοξεύθηκε σε άνω του 1 δισ. ευρώ στο 9μηνο του προηγούμενου έτους, επιβεβαιώνοντας τις επιδόσεις – ρεκόρ.

Όσον αφορά τον MSCI Standard Greece, ο οποίος πριν μερικά χρόνια εμπεριείχε μόλις τρεις μετοχές, η Motor Oil θα «βρει» τις εξής εννέα εισηγμένες:

Eurobank 15,3%

OTE 13,7%

Alpha Bank 13,2%

ΟΠΑΠ 13,0%

Εθνική Τράπεζα 11,3%

Mytilineos 11,3%

Jumbo 9,0%

ΔΕΗ 7,3%

Τέρνα Ενεργειακή 5,5%

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η επόμενη αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI (Ιούνιος 2023) είναι πιθανό να επιφυλάσσει ακόμη μία ελληνική προσθήκη, με την Τράπεζα Πειραιώς να διαθέτει αρκετές πιθανότητες εισαγωγής. Σενάρια υπάρχουν και για τα ΕΛΠΕ.

Αν σου άρεσε κάνε