Alpha Bank: Στις πρώτες τράπεζες παγκοσμίως σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης από τον FTSE4Good

Alpha Bank: Στις πρώτες τράπεζες παγκοσμίως σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης από τον FTSE4Good

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:42 Δημιουργία 23/02/23, 15:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την κορυφή στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης κατέκτησε η Alpha Bank σε έκθεση του χρηματιστηριακού δείκτη αειφορίας «Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series», ξεχωρίζοντας σε παγκόσμιο επίπεδο ως μία από τις τράπεζες που σκοράρουν τόσο ψηλά στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία, τόσο στη γενική κατηγορία Διακυβέρνησης όσο και στις επιμέρους κατηγορίες Εταιρικής Διακυβέρνησης, Καταπολέμησης της Διαφθοράς και Διαχείρισης Κινδύνων. Παράλληλα, ο Δείκτης επιβεβαίωσε την υψηλή βαθμολογία του Ομίλου στην εφαρμογή κριτηρίων ESG, κατηγοριοποιώντας τον 48% υψηλότερα από τον μέσο όρο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Παγκόσμια πρωτιά στα κριτήρια Διακυβέρνησης

Στη σχετική έκθεση αξιολόγησης, η Alpha Bank διατήρησε τη συνολική επίδοσή της από την προηγούμενη αξιολόγηση, ενώ βελτίωσε τις επιδόσεις της στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, Καταπολέμησης της Διαφθοράς και Διαχείρισης Κινδύνων, πετυχαίνοντας την ανώτερη βαθμολογία 5, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τράπεζες που πετυχαίνουν τόσο υψηλές επιδόσεις παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Alpha Bank, τα τελευταία χρόνια σημειώνει σημαντική πρόοδο στην τομέα της ίσης αντιπροσώπευσης των φύλων, με το 62% των Εργαζομένων του σήμερα να είναι γυναίκες, ενώ από τον Ιούλιο του 2022, η αντιπροσώπευση των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ξεπερνά το 30% των μελών.

Παράλληλα, ο Όμιλος έχει λάβει μία σειρά πρωτοβουλιών και μεταρρυθμίσεων με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας προς τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς και της εποπτείας των θεμάτων ESG, με τη θέσπιση μίας νέας διοικητικής δομής δύο επιπέδων, σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Ισχυρές είναι οι επιδόσεις της Alpha Bank και στα θέματα που αφορούν στην Κοινωνία, με τον Δείκτη να αξιολογεί με την καλύτερη βαθμολογία την Τράπεζα, για τις επιδόσεις της σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινότητας (Human Rights & Community) και Εργασιακών Κριτηρίων (Labour Standards), ενώ υψηλότερες του μέσου όρου είναι οι επιδόσεις της Τράπεζας και σε θέματα Εφοδιαστικής Αλυσίδας για Κοινωνικές Δράσεις. Σε ό,τι αφορά στο Περιβάλλον και την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η έκθεση καταγράφει την απόσταση που καλείται να διανύσει ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας, με την Τράπεζα να βαθμολογείται με 2 μονάδες, ελαφρώς υψηλότερα από τον μέσο όρο των υπόλοιπων τραπεζών.

Αν σου άρεσε κάνε