Παγκόσμια κυριαρχία στις πωλήσεις αυτοκινήτων για την Toyota

Παγκόσμια κυριαρχία στις πωλήσεις αυτοκινήτων για την Toyota

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:21 Δημιουργία 30/01/23, 15:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διατήρησε τα σκήπτρα της στις πωλήσεις αυτοκινήτων και το 2022, για τρίτο συνεχόμενο έτος, η Toyota, διαθέτοντας συνολικά 10,5 εκατομμύρια οχήματα στην παγκόσμια αγορά.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις του ιαπωνικού κολοσσού, στον οποίο περιλαμβάνεται η εταιρεία κατασκευής φορτηγών Hino Motors καθώς και η μικρότερη αυτοκινητοβιομηχανία Daihatsu, μειώθηκαν οριακά 0,1%, με τις πωλήσεις των 8,6 εκατομμυρίων οχημάτων στο εξωτερικό να αντισταθμίζουν την πτώση 9,6% στην εγχώρια αγορά.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος σε πωλήσεις, της Volkswagen, ανακοίνωσε πωλήσεις 8,3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων για το 2022, τις χαμηλότερες εδώ και πάνω από μία δεκαετία καθώς τα lockdown στην Κίνα και ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδιάρθρωσαν τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Αν και κάποιοι περιορισμοί στην προσφορά των chips ίσχυσαν και για την Toyota, ο ιαπωνικός όμιλος δήλωσε ότι η ισχυρή ζήτηση στην Ασία και η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας καθώς και η βελτιστοποίηση στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική τη βοήθησαν να ενισχύσει την παγκόσμια παραγωγή κατά 5% πέρυσι.

Τον Νοέμβριο, η Toyota αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την παραγωγή κατά το τρέχον οικονομικό έτος που τελειώνει τον Μάρτιο, στα 9,2 εκατομμύρια οχήματα από 9,7 εκατομμύρια.

Αν σου άρεσε κάνε