Lavipharm: Άντλησε κεφάλαια άνω των 50 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ

Lavipharm: Άντλησε κεφάλαια άνω των 50 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 20:43 Δημιουργία 20/12/22, 20:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Lavipharm AE.

Πιο συγκεκριμένα, αντλήθηκαν κεφάλαια συνολικού ποσού 51.286.100,48 ευρώ, ενώ το τελικό ποσοστό κάλυψης ανήλθε σε 88,42%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν πλέον σημαντικοί Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές, αναδεικνύοντας τη Lavipharm σε μια επιτυχημένη επιχειρηματική επαναφορά στο χρηματιστηριακό τοπίο. Η συμμετοχή τους αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της εταιρείας και την περαιτέρω ισχυροποίησή της στον φαρμακευτικό κλάδο.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση των 51,28 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας που στηρίζεται στον εκσυγχρονισμό κι αναβάθμιση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Παράλληλα, η Lavipharm αποκτά ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση, αφήνοντας πίσω οριστικά μια δεκαετία με αρνητικά ίδια κεφάλαια. Εφεξής, θα έχει τη δυνατότητα απορρόφησης κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων κρατικών κινήτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που δημιουργεί νέες βάσεις και προοπτικές για τη Lavipharm, διασφαλίζοντας τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου και την περαιτέρω εδραίωση της θέσης που έχει κατακτήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Ο Τηλέμαχος Λαβίδας, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, σημείωσε: «Η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ειδικότερα στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη νέα Lavipharm. Παράλληλα, συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και αμεσότερη υλοποίηση της πολύ προσεκτικά σχεδιασμένης στρατηγικής μας με στόχο την αναπτυξιακή τροχιά του Ομίλου».

Επιπλέον, ο κ. Λαβίδας τόνισε: «Με ένα έμπειρο διοικητικό συμβούλιο και μια ισχυρή και δυναμική ομάδα διοίκησης, είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τη Lavipharm σε ένα νέο λαμπρό κεφάλαιο της μακρόχρονης ιστορίας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους μετόχους, παλιούς και νέους, για την εμπιστοσύνη τους και σε όλους τους εργαζόμενους της Lavipharm για την πίστη κι αφοσίωσή τους. Μαζί γράφουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Lavipharm. Τέλος, ευχαριστώ τον ανάδοχο Ambrosia Capital για τη σπουδαία συμβολή του στο εγχείρημα».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αναμένεται η έγκριση εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, με πρώτη ημέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.

Με πορεία 110 ετών, η Lavipharm είναι ένας ολοκληρωμένος φαρμακευτικός όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Αν σου άρεσε κάνε