Mega deal ύψους 100 εκατ. ευρώ με την Fairfax για τη Mytilineos

Mega deal ύψους 100 εκατ. ευρώ με την Fairfax για τη Mytilineos

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:54 Δημιουργία 13/12/22, 13:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την επίτευξη μιας μεγάλης επιχειρηματικής συμφωνίας με τη Fairfax του γνωστού επενδυτή Πρεμ Γουάτσα ανακοίνωσε η MYTILINEOS ΑΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε η Fairfax αυξάνει τη θέση της στο Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας κατά 50 εκατ. ευρώ με την αγορά 2.702.703 ιδίων μετοχών. Μάλιστα στη συμφωνία προβλέπεται δυνατότητα επένδυσης επιπλέον 50 εκατ. ευρώ εκ μέρους της Fairfax.

Η ανακοίνωση της MYTILINEOS έχει ως εξής:

«Η MYTILINEOS ΑΕ (“MYTILINEOS”) και η Fairfax Financial Holdings Limited (“Fairfax”) ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση τους μέσω της αύξησης του ποσοστού που κατέχει η Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της MYTILINEOS, με τη Fairfax να συμφωνεί να αυξήσει τη θέση της στη MYTILINEOS κατά €50 εκατ., καθώς και της δυνατότητας για την επένδυση επιπλέον €50 εκατ., ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων και των εξαιρετικών προοπτικών ανάπτυξης της MYTILINEOS.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν την πώληση και αγορά 2.702.703 ιδίων μετοχών της MYTILINEOS, συνολικής αξίας €50.000.000, στην τιμή των €18,5 ανά μετοχή. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρώτης φάσης της συμφωνίας, οι 2.702.703 μετοχές θα μεταβιβαστούν στη Fairfax το αργότερο μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2023. Με την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου σκέλους της συναλλαγής, η Fairfax θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη MYTILINEOS, κατέχοντας 6.688.047 μετοχές της MYTILINEOS, ποσοστό 4.68% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας.

Ταυτόχρονα με τη μεταβίβαση των μετοχών, τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνάψουν επίσης ένα ανταλλάξιμο ομόλογο (exchangeable note) ύψους €50.000.000, με το οποίο η Fairfax θα έχει δικαίωμα δύο (2) ετών για την απόκτηση επιπλέον 2.500.000 ιδίων μετοχών της MYTILINEOS στην τιμή των €20 ανά μετοχή».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την αύξηση της επένδυσης της Fairfax στη MYTILINEOS. Η Εταιρεία έχει εξαιρετικό track-record και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και την ομάδα του για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καλωσορίζουμε τη Fairfax ως τον 2ο μεγαλύτερο μέτοχο στη MYTILINEOS, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της υπάρχουσας εξαιρετικής σχέσης και που σταθερά αναπτύχθηκε από το 2012»,

Αν σου άρεσε κάνε