Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 51% της NBG Pay στην EVO

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 51% της NBG Pay στην EVO

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:46 Δημιουργία 09/12/22, 13:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της NBG Pay A.Ε. (NBG Pay) στην EVO Payments, Inc (EVO) έναντι τιμήματος 158 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα.

Η ΕΤΕ προηγουμένως εισέφερε στην NBG Pay την δραστηριότητα αποδοχής πράξεων πληρωμής μέσω απόσχισης κλάδου. Επιπρόσθετα, υπεγράφη μια μακροχρόνια αποκλειστική εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΤΕ, της NBG Pay και της EVO.

Η συνεργασία αυτή, όπως επισημαίνεται, αναμένεται να δημιουργήσει σημαντική αξία από συνέργειες που θα προκύψουν μέσω του συνδυασμού της μεγάλης πελατειακής βάσης της ΕΤΕ και της τεχνολογικής εξειδίκευσης της EVO στις υπηρεσίες πληρωμών.

Η συναλλαγή αναμένεται να αυξήσει τον proforma Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 της ΕΤΕ καθώς και τον Δείκτη Συνολικών Κεφαλαίων κατά περίπου 60 μονάδες βάσης με ημερομηνία αναφοράς 30.09.2022.

H EVO (NASDAQ: EVOP) είναι μια εταιρεία με ηγετική θέση στην παροχή τεχνολογιών και υπηρεσιών πληρωμής με παρουσία σε πάνω από 50 αγορές σε όλο το κόσμο. Η EVO προσφέρει μια γκάμα πρωτοποριακών, αξιόπιστων και ασφαλών λύσεων πληρωμής σε εμπόρους κάθε μεγέθους, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι πολυεθνικές εταιρείες και οργανισμούς σε όλη την υφήλιο.

Αν σου άρεσε κάνε