Με επτά εταιρείες στη διεθνή έκθεση ELECTRONICA 2022 η Ελλάδα

Με επτά εταιρείες στη διεθνή έκθεση ELECTRONICA 2022 η Ελλάδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:23 Δημιουργία 30/11/22, 17:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με επτά εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση ELECTRONICA 2022, η οποία διεξήχθη από τις 15 έως και τις 18 Νοεμβρίου στο Μόναχο της Γερμανίας, στο εκθεσιακό κέντρο Trade Fair Center Messe München.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την ελληνική συμμετοχή συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) μαζί με τον HeTiA (Hellenic Emerging Technologies Industry Association).

Αναφερόμενη στην ελληνική παρουσία στην ELECTRONICA 2022, η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που στηρίξαμε τη συμμετοχή 7 καινοτόμων επιχειρήσεων για πρώτη φορά, σε αυτή την πολύ μεγάλη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών. Η Ελλάδα δείχνει πλέον ένα άλλο πρόσωπο και στον τομέα της μικροηλεκτρονικής με τη συμμετοχή πολλά υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν από Έλληνες επιστήμονες στη χώρα μας. Ο Οργανισμός μας θα συνεχίσει να στηρίζει ποικιλοτρόπως τις εταιρείες τεχνολογίας που προσφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία της χώρας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της HETiA Δρ. Μανώλης Ζερβάκης ανέφερε: «Καθώς η HETiA διατηρεί στον πυρήνα της την πλειοψηφία του ελληνικού οικοσυστήματος σχεδίασης chips και ενσωματωμένων συστημάτων, ήταν εντελώς φυσιολογικό για τα μέλη μας να έχουν την Electronica στην κορυφή των προτιμήσεων τους για συμμετοχή σε διεθνή έκθεση του 2022, ειδικά μετά την αποχή λόγω της πανδημίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Enterprise Greece για την υποστήριξη της στη διοργάνωση της πρώτης εθνικής αποστολής, τοποθετώντας την Ελλάδα στον χάρτη των ημιαγωγών ειδικά με την ευκαιρία χάραξης εθνικής στρατηγικής στα πλαίσια του CHIPS ACT της EE. Δίνουμε από τώρα ραντεβού για την επόμενη έκδοση της Electronica το 2024, με ακόμα μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή».

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, Βασίλειος Γκουλούσης επεσήμανε ότι: «Η συμμετοχή εφτά καινοτόμων ελληνικών εταιρειών για πρώτη φορά σε αυτή την πολύ μεγάλη και σημαντική έκθεση τεχνολογίας είναι από μόνο του ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική που αναπτύσσεται στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας αλλά και την ποιότητα του επιστημονικού δυναμικού της. Μας γεμίζουν αισιοδοξία τα πολύ θετικά σχόλια των συμμετεχόντων σχετικά με την ποιότητα των συναντήσεων που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπως επίσης και η ομαδική δουλειά της HETiA με τον εθνικό φορέα προώθησης της εξωστρέφειας Enterprise Greece που απέφερε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα. Τέλος, να τονίσουμε ότι τόσο το Ελληνικό Προξενείο στο Μόναχο όσο και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, είναι δίπλα σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για την αγορά της Γερμανίας».

Αν σου άρεσε κάνε