Νέο γραφείο στην Αθήνα ανοίγει η Morgan Stanley

Νέο γραφείο στην Αθήνα ανοίγει η Morgan Stanley

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:35 Δημιουργία 11/11/22, 17:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η αμερικανική τράπεζα JPMorgan ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει νέα γραφεία στην Αθήνα στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το νέο γραφείο θα στεγάσει ένα νέο Payments Innovation Lab για το οποίο η εταιρεία θα προσλάβει μια ομάδα ανάπτυξης συστημάτων πληρωμών περίπου 50 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων ειδικών σε θέματα προϊόντων και τεχνικών θεμάτων.

Στο νέο γραφείο θα μετακομίσουν και οι υπάλληλοι της JPMorgan που εδρεύουν ήδη στην Αθήνα, οι οποίοι εργάζονται σε όλες τις εταιρικές, επενδυτικές τραπεζικές και επιχειρήσεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας.

«Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξασφάλιση της κατάλληλης ακίνητης περιουσίας για να φιλοξενήσει το νέο της «σπίτι» στη χώρα», ανέφερε η τράπεζα στην ανακοίνωση της.

Το Payments Innovation Lab θα παρέχει έρευνα και ανάπτυξη στην παγκόσμια επιχείρηση πληρωμών της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την Onyx, την επιχειρηματική μονάδα της JP Morgan που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής όπως το blockchain για την μεταξύ άλλων ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

«Θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της καινοτομίας στις πληρωμές και το γραφείο στην Αθήνα θα αποτελέσει βασικό κέντρο στις δραστηριότητές μας. Η εταιρεία έχει ιστορικό στην ίδρυση επιτυχημένων τεχνολογικών κέντρων που επωφελούνται από την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες των ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο» , δήλωσε ο κ. Τάκης Γεωργακόπουλος, Επικεφαλής της JPMorgan Payments.

Οι προσλήψεις για το Payments Innovation Lab θα ξεκινήσουν αμέσως, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του τμήματος, το οποίο θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Στέλιος Παπαδόπουλος, Senior Country Officer της JP Morgan στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η επένδυσή μας σε ένα νέο γραφείο και τοπικό, υψηλής ειδίκευσης αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της JP Morgan στην Ελλάδα».

Αν σου άρεσε κάνε