Εκτίναξη κερδών 475% για την Deutsche Bank το γ΄ τρίμηνο

Εκτίναξη κερδών 475% για την Deutsche Bank το γ΄ τρίμηνο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:20 Δημιουργία 26/10/22, 14:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ιλιγγιώδη κέρδη της τάξεως του 475% ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο χάρη στην αύξηση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική που έφερε η έκρηξη των συναλλαγών και παρά την πτώση των επιχειρηματικών deals.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας προς διανομή στους μετόχους ανήλθαν σε 1,115 δισ. ευρώ έναντι κερδών 194 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2021 και είναι υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη περίπου 835 εκατ. ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα παρουσίασε κέρδη για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο, ένα σημαντικό σερί μετά από χρόνια που είχε ζημιογόνα αποτελέσματα και ενώ η γερμανική και η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.

Ωστόσο, η τράπεζα προειδοποίησε για ένα «όλο και δυσκολότερο» περιβάλλον και «πιο έντονες» πιέσεις στο κόστος λειτουργίας της.

Το 2022 είναι σημαντικό για τη Deutsche Bank και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Κρίστιαν Ζέβινγκ, όσον αφορά την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν με την αναδιάρθρωση της τράπεζας το 2019.

Την εβδομάδα αυτή παρουσιάζουν αποτελέσματα και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για το αν η εξασθένιση της οικονομίας θα πλήξει τη δραστηριότητά τους.

«Βελτιώσαμε σημαντικά τη δυνατότητα κερδοφορίας της Deutsch Bank και είμαστε σε καλή πορεία για να επιτύχουμε τους στόχους μας για το 2022», δήλωσε ο κ. Ζέβινγκ.

Οι προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Η Deutsche σχημάτισε προβλέψεις ύψους 350 εκατ. ευρώ για επισφαλή δάνεια, σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τα 117 εκατ. ευρώ πριν από ένα έτος.

Τα έσοδα αυξήθηκαν για όλες τις μεγάλες μονάδες της και η τράπεζα αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την επενδυτική τράπεζα, σημειώνοντας ότι αναμένει τα έσοδά της να είναι «ελαφρά υψηλότερα» σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις ότι θα κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα.

Τα στοιχεία αυτά είναι καλά νέα για την τράπεζα μετά το μπαράζ των αρνητικών ειδήσεων των τελευταίων ημερών.

Την περασμένη εβδομάδα, Γερμανοί εισαγγελείς έκαναν έρευνα στα κεντρικά γραφεία της στο πλαίσιο της έρευνας για μία υπόθεση απάτης πολλών δις. ευρώ, πλήττοντας την τράπεζα που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη της μετά τα σκάνδαλα παλαιότερων ετών.

Αυτή την εβδομάδα, μία οργάνωση Γερμανών καταναλωτών ανακοίνωσε ότι έκανε αγωγή κατά της DWS, εταιρείας της Deutsche Bank για τη διαχείριση ενεργητικού, ισχυριζόμενη ότι παραποιεί τα «πράσινα» διαπιστευτήρια ενός fund, κάτι που αρνείται η DWS.

Με πληροφορίες από Imerisia.gr

Αν σου άρεσε κάνε