Attica Bank: Στα 490 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ μετά τη συμφωνία ΤΧΣ - Εlligthon

Attica Bank: Στα 490 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ μετά τη συμφωνία ΤΧΣ - Εlligthon

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:58 Δημιουργία 30/09/22, 16:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε συμφωνία κατέληξαν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Εllington μαζί με το ΤΜΕΔΕ για το ύψος της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην Attica Bank.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πολυήμερες και επίπονες διαπραγματεύσεις συμφώνησαν ότι η ΑΜΚ στην Attica Bank θα διαμορφωθεί στα 490 εκατ. ευρώ, με το ΤΧΣ να καλύπτει, βάσει της συμμετοχής του στην τράπεζα τα 310 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα οι ιδιώτες επενδυτές.

Από χθες το απόγευμα, πηγές με γνώση των συζητήσεων, προεξοφλούσαν την επίτευξη συμφωνίας εντός της σημερινής ημέρας και πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ 6μηνου αργότερα του απόγευμα, μετά από παράταση δύο ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία από τις τιτλοποιήσεις «κόκκινων» δανείων (Omerga, Astir I, Astrir II) δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής» και με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται το κεφαλαιακό έλλειμμα.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος των τιτλοποίησεων για να μπουν στον «Ηρακλής», η επιδιωκόμενη πιστωτική επέκταση και το σχέδιο μετασχηματισμού της Attica Bank ανέβαζαν τον λογαριασμό πάνω από τα 600 εκατ.

Η διεθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού θα υποβάλει άμεσα νέο capital Plan και business plan, το όποιο όπως έχει πει θα είναι «5ετίας και έχει ως σκοπό να επιστρέψει η τράπεζα σε τροχιά κερδοφορίας και στη διεκδίκηση του δίκαιου μεριδίου αγοράς, με μία νέα στρατηγική πρόταση».

Με πληροφορίες από Imerisia.gr

Αν σου άρεσε κάνε