Πιστοποίηση της Lidl Ελλάς κατά ISO 50001 για το σύστημα διαχείρισης ενέργειάς της

Πιστοποίηση της Lidl Ελλάς κατά ISO 50001 για το σύστημα διαχείρισης ενέργειάς της

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:24 Δημιουργία 22/09/22, 13:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το ενεργειακό της αποτύπωμα μειώνει διαρκώς η Lidl Ελλάς. Στο πλαίσιο αυτό, η πιστοποίηση κατά ISO 50001 του ανεξάρτητου οργανισμού τυποποίησης (ISO) δόθηκε στη Lidl Ελλάς από τεχνικούς εμπειρογνώμονες της εταιρείας DEKRA για την επιτυχημένη εισαγωγή ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης ενέργειας. Με αυτήν πιστοποιήθηκαν συνολικά 229 καταστήματα, 5 αποθήκες και 3 κτήρια διοίκησης. Σημειώνεται ότι σε διεθνές επίπεδο, η Lidl πληροί ήδη το πρότυπο σε 29 χώρες.

Η διατήρηση συστήματος διαχείρισης ενέργειας και η σταδιακή πιστοποίηση των θυγατρικών εταιρειών Lidl έχει ως πλεονεκτήματα την εξοικονόμηση κόστους και μακροπρόθεσμα την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος του ISO 50001 είναι η συνεχής βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της εταιρείας μέσω μέτρων, υποδομών και διαδικασιών που σκοπό έχουν την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παραδείγματα συγκεκριμένων μέτρων που εφαρμόζει η Lidl είναι η χρήση φωτισμού LED, η έξυπνη τεχνολογία θέρμανσης και κλιματισμού μέσω συστήματος BMS, η εκπαίδευση των εργαζομένων στην κατανάλωση ενέργειας με συνείδηση, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η προμήθεια πράσινων πιστοποιητικών για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις της, η χρήση φυσικών ψυκτικών μέσων σε ψυκτικές εγκαταστάσεις νέων και υπό εκσυγχρονισμό καταστημάτων και αποθηκών, η τηλεμέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας κ.ά.

Αν σου άρεσε κάνε