Καυκάς Α.Ε.: Υπέγραψε σύμβαση ομολογιακού δανείου 10 εκατ. ευρώ με Eurobank και Δημόσιο

Καυκάς Α.Ε.: Υπέγραψε σύμβαση ομολογιακού δανείου 10 εκατ. ευρώ με Eurobank και Δημόσιο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:01 Δημιουργία 21/09/22, 20:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κάλυψη κοινού ομολογιακού δανείου ποσού 10 εκατ. ευρώ με την Eurobank. και το Ελληνικό Δημόσιο, για τη χρηματοδότηση επένδυσης, συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιεί η εταιρεία Β. Καυκάς Α.Ε.

Η επένδυση αφορά την κατασκευή νέου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής στον Ασπρόπυργο, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα, του προέδρου του Δ.Σ. και διευθύνοντος συμβούλου της Β. Καυκάς Α.Ε., κ. Νίκου Καυκά, του οικονομικού διευθυντή της Β. Καυκάς Α.Ε. κ. Γεώργιου Βασιλάκη και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, στο κτίριο διοίκησης της Eurobank στο Μποδοσάκειο Μέγαρο.

Η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους 13 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία και εμπίπτει στον πυλώνα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η εν λόγω επένδυση χρηματοδοτείται κατά 40% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (5 εκατ. ευρώ) και 40% μέσω δανείου της Eurobank (5 εκατ. ευρώ). Το 20% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Β. Καυκάς Α.Ε., ενώ η εταιρεία δεν θα κάνει χρήση κρατικών ενισχύσεων. Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της Β. Καυκάς Α.Ε. για την κατασκευή νέου ιδιόκτητου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής, συνολικού εμβαδού 16.000 τ.μ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο επιφάνειας 49.000 τ.μ. Η επένδυση περιλαμβάνει τη χρήση υψηλής τεχνολογίας αυτοματοποιημένου εξοπλισμού (ρομποτική τεχνολογία AutoStore) και συστημάτων βέλτιστης και ευέλικτης διαχείρισης του αποθέματος σε πραγματικό χρόνο.

Ο κ. Μαντζούφας, δήλωσε: «Mια ακόμα επένδυση στηρίζεται από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης. Επένδυση που αφορά την δημιουργία σύγχρονου logistics center, με τα πλέον σύγχρονα ρομποτικά συστήματα. Ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών επιχειρήσεων και η υλοποίηση επενδύσεων αποτελεί βασικό στοιχείο της ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Ταμείο Ανάκαμψης συμβάλλει καθοριστικά στον στόχο αυτό.».

Από την πλευρά του κ. Καυκάς, τόνισε πως «η επένδυσή μας σε νέο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής, μαζί με τις συνεχόμενες επενδύσεις μας σε νέα καταστήματα και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στην εκπλήρωση του στρατηγικού στόχου της εταιρείας μας για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του επαγγελματία αλλά και ιδιώτη πελάτη μας σε omnichannel επίπεδο, αξιοποιώντας πολλές από τις νέες τεχνολογίες και τα ρομποτικά συστήματα που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στο χώρο των Logistics διεθνώς. Η επίτευξη ταχύτερων παραδόσεων στους πελάτες της Καυκάς, είναι κάτι που θα κάνει τη διαφορά τα επόμενα χρόνια, καθώς ο χρόνος αποκτά όλο και περισσότερη σημασία και αξία για όλους.».

Τέλος ο κ. Βασιλείου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλουμε στη δημιουργία του νέου και υπερσύγχρονου κέντρου αποθήκευσής και διανομής της εταιρείας Β. Καυκάς Α.Ε., κυρίαρχης αλυσίδας καταστημάτων στο χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και φωτιστικών συστημάτων στην Ελλάδα. Το υψηλών προδιαγραφών έργο, που θα βασίζεται στην ρομποτική τεχνολογία και τον αυτοματισμό, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ίδια την εταιρεία και τους πελάτες της καθώς η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση και παράδοση των παραγγελιών αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. H Eurobank βρίσκεται ενεργά δίπλα σε κάθε επιχείρηση που στοχεύει στην αναβάθμιση και βελτιστοποίηση των λειτουργιών της και αποτελεί βασική επιδίωξη μας η στήριξη επενδύσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό, την καινοτομία και την πρωτοπορία.».

Αν σου άρεσε κάνε