Alpha Bank: Η Deutsche Bank έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη μετοχή της παρά τη δύσκολη συγκυρία

Alpha Bank: Η Deutsche Bank έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη μετοχή της παρά τη δύσκολη συγκυρία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:18 Δημιουργία 06/09/22, 16:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει η Deutsche Bank στην Alpha Bank, μέσα από τη σημερινή έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με το τίτλο «Προετοιμασία για τον χειμώνα».

Οι αναλυτές του οίκου, παρά τις προκλήσεις της συγκυρίας, δίνουν τιμή-στόχο 1,5 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank, σύσταση «αγοράς» (buy) και upside (περιθώριο ανόδου) 61%, το οποίο είναι μακράν το μεγαλύτερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Η Deutsche Bank υπογραμμίζει ότι η αποτίμηση των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένει ιδιαίτερα ελκυστική, σημειώνοντας ότι η άνοδος των επιτοκίων επιταχύνει την αύξηση των εσόδων των τραπεζών σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί για περισσότερο από μια δεκαετία, κάτι που δεν έχει ενσωματωθεί στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, η τράπεζα αναφέρει ότι η ποιότητα των στοιχείων του ενεργητικού των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι η καλύτερη των τελευταίων δεκαετιών, ενώ τα «ευάλωτα» ανοίγματα είναι σε μεγάλο βαθμό διαχειρίσιμα.

Παρ' όλα αυτά, σημειώνει ότι μία σοβαρή ύφεση είναι πιθανό να προκαλέσει ουσιαστική καθαρή υποβάθμιση για τον τομέα, της τάξης του 30%, αν και σε περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων η πτώση αυτή θα περιοριζόταν στο 15%.

Σε ό,τι αφορά τώρα τους δείκτες κεφαλαίου, ο οίκος υπογραμμίζει ότι αυτοί παραμένουν ισχυροί, παρέχοντας άνεση απέναντι στον κίνδυνο ύφεσης και επιτρέποντας υψηλές αποδόσεις κεφαλαίου της τάξεως του 10%. Τέλος, η Deutsche Bank σημειώνει ότι αν και οι τράπεζες αντιμετωπίζουν αυξανόμενο, αλλά σχετικά διαχειρίσιμο, πληθωρισμό κόστους, εξακολουθεί να αναμένει ότι πάνω από το 70% των τραπεζών θα βελτιώσουν τον δείκτη κόστους-εσόδων τους στο μέλλον.

Αν σου άρεσε κάνε