SMERC και LATSCO οι νέοι μέτοχοι του ομίλου Cordia μετά την εξαγορά της SKYMAR

SMERC και LATSCO οι νέοι μέτοχοι του ομίλου Cordia μετά την εξαγορά της SKYMAR

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:09 Δημιουργία 05/09/22, 16:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC), μέσω της θυγατρικής του εταιρείας CORDIA, αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην εταιρεία καθαρισμού SKYMAR Services.

Με το deal αυτό δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών Total Facility Management στην Ελλάδα, που συμπεριλαμβάνει τις εταιρείες CORDIA, ESA και SKYMAR, με συνολικό εκτιμώμενο κύκλο εργασιών 80 εκατ. ευρώ το 2022.

Η SKYMAR Services ιδιοκτησίας Λεωνίδα Καμπάνη κατέχει πολυετή εμπειρία και παρουσία στον τομέα του Καθαρισμού και Τροφοδοσίας κτιρίων, με διακεκριμένο πελατολόγιο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, τα πολυκαταστήματα ATTICA, τη Lamda Development, το River West, τη Newrest, τη Rolex Hellas, το Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού, την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, τη Vivartia, τον Όμιλο Συγγελίδη, τη Regency Casino Mont Parnes ενώ συνεργάζεται ήδη με την CORDIA στο The Ellinikon Experience Park, την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Lafarge), την ENISA κ.α. Σημειώνεται ότι ο κ. Καμπάνης θα παραμείνει ενεργός στο διοικητικό σχήμα της εταιρείας ως Αντιπρόεδρος ΔΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο του 2021 το SMERemediumCap εξαγόρασε την πρώην Engie Hellas, ηγέτιδα στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών τεχνικής συντήρησης ακινήτων, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και λύσεων υψηλής τεχνολογίας, την οποία μετονόμασε σε CORDIA. Στη συνέχεια στις αρχές του 2022, το επενδυτικό ταμείο απέκτησε πλειοψηφικό μετοχικό έλεγχο στην ESA Security Solutions, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του κλάδου επανδρωμένων φυλάξεων και ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα.

Με την πρόσφατη εξαγορά και της SKYMAR Services, ο νεοδημιουργηθείς όμιλος CORDIΑ αποτελεί, πλέον, τον ισχυρότερο καθετοποιημένο όμιλο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων προς εταιρικούς πελάτες, ιδρύματα και δημόσιους οργανισμούς, σε ότι αφορά στη διαχείριση ακινήτων, την τεχνική συντήρηση, τη φύλαξη, τον καθαρισμό, τις ενεργειακές λύσεις, την ηλεκτροκίνηση καθώς και πλήθος άλλων σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών.

Ο όμιλος CORDIA, με μετόχους το SMERC και το LATSCO family office της κυρίας Μαριάννας Λάτση θα έχει κύκλο εργασιών που θα ξεπερνά τα 80.000.000 ευρώ το 2022, και θα απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους, γεγονός που θα τον καταστήσει έναν από τους 20 μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα.

Ο νέος Όμιλος εταιρειών που προκύπτει από τη συνένωση της CORDIA με την ESA και τη SKYMAR, αναμένεται να επαναπροσδιορίσει και να αναβαθμίσει την ελληνική αγορά των υπηρεσιών Total Facility Management τα επόμενα χρόνια, προσφέροντας με αξιοπιστία, ευθύνη και συνέπεια, σημαντική προστιθέμενη αξία σε όλους τους πελάτες του, αξιοποιώντας το πλούσιο σε εμπειρία και γνώσεις προσωπικό τους εισάγοντας παράλληλα νέες τεχνολογικές λύσεις και δυνατότητες, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό υπεραξίες για τους μετόχους και τους εργαζομένους του.

Αν σου άρεσε κάνε