Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε το deal με τη Motor Oil για νέο σχήμα στον κλάδο των ΑΠΕ

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε το deal με τη Motor Oil για νέο σχήμα στον κλάδο των ΑΠΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:32 Δημιουργία 25/08/22, 13:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, η συμφωνία με την Motor Oil του Ομίλου Βαρδινογιάννη, που περιλαμβάνει την απόσχιση του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη δημιουργία κοινής εταιρείας.

Το τελικό τίμημα της συναλλαγής οριστικοποιήθηκε στα 994,1 εκατ. ευρώ. Στη νέα εταιρεία που θα ιδρυθεί η Ελλάκτωρ θα έχει ποσοστό 25% και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη 75%.

Η «προίκα» της από την απόσχιση του κλάδου ΑΠΕ του κατασκευαστικού Ομίλου περιλαμβάνει ΑΠΕ σε λειτουργία συνολικής ισχύος 493 MW και σειρά έργων υπό κατασκευή συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW.

Στις επόμενες κινήσεις της Ελλάκτωρ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η επαναγορά του ομολόγου των 670 εκατ. με επιτόκιο 6,37%. Η σχετική διαδικασία αναμένεται να εκκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, το διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστικού ομίλου το τελευταίο τρίμηνο του 2022 θα παρουσιάσει νέο στρατηγικό πλάνο για τις κατασκευές με αποδέσμευσή της από μη κερδοφόρες διεθνείς δραστηριότητες και εστίαση στις αγορές τις οποίες η εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην εκτέλεση έργων, τις παραχωρήσεις με επιλεκτική και στοχευμένη συμμετοχή σε νέα κερδοφόρα έργα και σε υφιστάμενα έργα που θα επαναπαραχωρηθούν και τους τομείς των ακινήτων και του περιβάλλοντος.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Αν σου άρεσε κάνε