«Πρεμιέρα» κάνουν τη Δευτέρα τα νέα καταμαράν στον Αργοσαρωνικό

«Πρεμιέρα» κάνουν τη Δευτέρα τα νέα καταμαράν στον Αργοσαρωνικό

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:29 Δημιουργία 04/08/22, 12:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τα δρομολόγιά τους στον Αργοσαρωνικό, ξεκινούν από τη Δευτέρα 8 Αυγούστου τα τρία νέα καταμαράν της Attica Group που πρόκειται να αντικαταστήσουν τον στόλο των παλαιότερων, ιπτάμενων δελφινιών.

Τα τρία σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον ταχύπλοα έφτασαν προχθές στον Πειραιά. Μεταφέρθηκαν από τα ναυπηγεία Brodrene Aa της Νορβηγίας φορτωμένα σε ειδικό σκάφος και έπεσαν για πρώτη φορά σε ελληνικά νερά την Τρίτη. Τα Aero Highspeed, όπως ονομάζονται, ναυπηγήθηκαν στο πλαίσιο μιας επένδυσης 21 εκατομμυρίων που χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια της ακτοπλοϊκής και τραπεζικό δανεισμό.

Στον Πειραιά τα νέα catamaran της Attica

Τα τρία Aero Highspeed Catamaran θα καλύψουν τις συνδέσεις του Πειραιά με την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Υδρα, τις Σπέτσες, την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι με έως 17 καθημερινά δρομολόγια. H εταιρεία σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει τα δρομολόγια προς την Αίγινα και το Αγκίστρι, ενώ προς τους άλλους προορισμούς δεν αναμένονται αλλαγές.

Τo κάθε πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβους με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών. Οι γραμμές του Αργοσαρωνικού (δεν συμπεριλαμβάνονται οι γραμμές για Σαλαμίνα) εξυπηρέτησαν το 2019 περί τους 2,5 εκατ. επιβάτες πλησιάζοντας το υψηλό των 2,7 εκατ. επιβατών που είχε καταγραφεί το 2010. Ο συνολικός τζίρος της αγοράς αυτής ανέρχεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, στα 30 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Attica Group: Νέα εποχή για τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Κατά την παραλαβή του πρώτου Aero 1 Highspeed στη Νορβηγία προ μερικών εβδομάδων, ο CEO της Attica Group και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Σπύρος Πασχάλης, τόνισε πως «σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, η επένδυση στα νέα, καινοτόμα Aero Catamaran στηρίζει τη συνεχή προσπάθεια της Attica να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια, γρήγορα πλοία, φιλικότερα προς το περιβάλλον και να συμβάλλει μέσω του τουρισμού στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους».

Αν σου άρεσε κάνε