Airbnb: Προσφορά στέγης σε έως και 100.000 ουκρανούς πρόσφυγες

Airbnb: Προσφορά στέγης σε έως και 100.000 ουκρανούς πρόσφυγες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:49 Δημιουργία 28/02/22, 13:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb ανακοίνωσε σήμερα ότι ο μη κυβερνητικός βραχίονάς της, η Airbnb.org, θα προσφέρει δωρεάν, προσωρινή στέγαση σε 100.000 πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της Μπράιαν Τσέσκι και ο Τζο Γκέμπια, πρόεδρος της Airbnb.org, έχουν στείλει επιστολές στους ηγέτες της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας προσφέροντας βοήθεια για τη στέγαση των προσφύγων.

Οι χώρες αυτές μοιράζονται σύνορα με την Ουκρανία.

Τουλάχιστον 300.000 ουκρανοί πρόσφυγες έχουν μέχρι στιγμής εισέλθει στην ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα και το μπλοκ πρέπει να προετοιμαστεί για την υποδοχή εκατομμυρίων άλλων, έχουν δηλώσει ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ και της Γαλλίας.

Η Airbnb.org, η οποία παρέχει προσωρινή διαμονή σε ανθρώπους στη διάρκεια κρίσης, θα συνεργαστεί στενά με κυβερνήσεις για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κάθε χώρας, περιλαμβανομένης της παροχής πιο μακροπρόθεσμης παραμονής.

Η παραμονή θα χρηματοδοτείται από την Airbnb, από δωρητές του Ταμείου για τους Πρόσφυγες της Airbnb.org και από ιδιοκτήτες καταλυμάτων Airbnb.org.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε