Συνάντηση Χατζηθεοδοσίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση Χατζηθεοδοσίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:23 Δημιουργία 28/02/22, 13:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσω προσέλκυσης περισσότερων επενδυτών και η κινητοποίηση της ομογένειας για το σκοπό αυτό, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε, πρόσφατα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στο περιθώριο ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, στην ατζέντα της συνάντησης ήταν θέματα σχετικά με την Ομογένεια, αλλά κυρίως οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και οι συνεχείς ανατιμήσεις που πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τον κ. Ελπιδοφόρο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική αγορά λόγω της μεγάλης αύξησης του ενεργειακού κόστους, κάτι που έχει επηρεάσει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απειλεί τη βιωσιμότητα τους.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων, τονίστηκε από τον πρόεδρο η ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσω προσέλκυσης περισσότερων επενδυτών. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, κυρίως μέσω κινητοποίησης στους κόλπους της Ομογένειας αλλά και γενικότερα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του κ. Χατζηθεοδοσίου με τον κ. Ελπιδοφόρο, μετά από αυτήν τον Ιούνιο του 2019, στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε τότε στην Αθήνα, προς τιμήν του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Αν σου άρεσε κάνε