Πρόεδρος ΕΒΕΘ: Στη σωστή κατεύθυνση ο αναπτυξιακός νόμος

Πρόεδρος ΕΒΕΘ: Στη σωστή κατεύθυνση ο αναπτυξιακός νόμος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:10 Δημιουργία 21/01/22, 14:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την εκτίμηση ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρείν, γεγονός που αποδεικνύεται -μεταξύ άλλων- από τις επιλέξιμες δαπάνες των επενδυτικών σχεδίων, διατύπωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), Ιωάννης Μασούτης, πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), μιλώντας χθες στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο κ. Μασούτης επισήμανε ακόμα πως «μια γενική παρατήρηση επί του νομοσχεδίου είναι ότι τα κίνητρα του νόμου θα πρέπει να αφορούν όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες» και συμπλήρωσε ότι κύριο μέλημα κατά την εφαρμογή του θα πρέπει να είναι η πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων. Χαρακτήρισε δε ως «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής» το γεγονός ότι «η αξιολόγηση θα περάσει μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" (ΕΦΕΠΑΕ), κάτι που ζητούσε η επιχειρηματική κοινότητα και θα βοηθήσει πολύ».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΕ επισήμανε ωστόσο ότι -μέχρι στιγμής- έχουν εξαιρεθεί (από την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο) κάποιοι ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας), που αφορούν στο λιανεμπόριο, στο χονδρεμπόριο, αλλά και στη μεταποίηση, ιδιαίτερα όταν οι σχετικές επενδύσεις αφορούν σε τρίτους όπως στην περίπτωση των logistics. «Οι ανάγκες στήριξης των επενδύσεων τόσο της μεταποιητικής βιομηχανίας, όσο και του χονδρεμπορίου και του λιανεμπορίου είναι ίδιες» τόνισε.

Υπογράμμισε πως ο αναπτυξιακός νόμος «έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομία μας, βγαίνοντας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, προσπαθεί να σταθεροποιήσει την αναπτυξιακή δυναμική που κατέγραψε στο δεύτερο εξάμηνο του 2021», ενώ γνωστοποίησε ότι εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν από την ΚΕΕ συγκεντρωτικά οι θέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε