Alpha Bank: Επιτυχής έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ

Alpha Bank: Επιτυχής έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:46 Δημιουργία 10/12/21, 13:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην έκδοση ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 400 εκατ. ευρώ διετούς διάρκειας με non call για το πρώτο έτος και επιτόκιο έκδοσης 3%, προχώρησε η Alpha Bank μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Η έκδοση, που είχε ως μοναδικό συντονιστή την Morgan Stanley, εντάσσεται στα funding plans της Τράπεζας και έρχεται να ενισχύσει τα κεφάλαια του ομίλου πέραν και πάνω από τους ενδιάμεσους εποπτικούς στόχους για το 2021 για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Interim Target on Minimum Required Eligible Liabilities - MREL). Η έκδοση αποτελεί μέρος της τακτικής της τράπεζας να εκμεταλλεύεται τις κατάλληλες συνθήκες στις διεθνείς αγορές, όπως έπραξε και τον περασμένο Σεπτέμβριο με την έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ

Εν προκειμένω, μετά από την πετυχημένη έκδοση του Σεπτεμβρίου, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές συγκεκριμένου προφίλ (μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και ξένα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε χρεόγραφα σταθερού εισοδήματος) για να τοποθετηθούν σε έκδοση από την Alpha Bank με πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Η διοίκηση της τράπεζας όπως επισημαίνεται εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία και προχώρησε στο private placement σε επιλεγμένους επενδυτές, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη ζήτηση αλλά και τις αναμενόμενες συνθήκες της αγοράς για το προσεχές έτος, καθώς για τις αρχές του 2022 αναμένεται μεγάλη προσφορά από διεθνή κρατικά και εταιρικά ομόλογα. Η τωρινή έκδοση, δίνει τη δυνατότητα στην Alpha Bank να τοποθετηθεί εγκαίρως και να επιλέξει με προσοχή τους χρόνους των προγραμματισμένων εκδόσεών της για το 2022.

Το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας έχει προγραμματίσει σειρά εκδόσεων τα επόμενα έτη ύψους περί τα 5 δισ. ευρώ με στόχο την κάλυψη, έως τα τέλη του 2025, των Minimum Required Eligible Liabilities που ζητούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αν σου άρεσε κάνε