Στην ΑΜΚ της ΔΕΗ η EBRD

Στην ΑΜΚ της ΔΕΗ η EBRD

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:05 Δημιουργία 08/11/21, 18:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην ΑΜΚ της ΔΕΗ με 75 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν τη ΔΕH να επιταχύνει τις επενδύσεις της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γίναμε μέτοχοι στη ΔΕH και στηρίζουμε μια στρατηγική μετασχηματισμού που έχει στόχο την κινητοποίηση περισσότερων ιδιωτικών κεφαλαίων στη ΔΕH όσο και ένα εντυπωσιακό σχέδιο για την αύξηση των επενδύσεων στην ανανεώσιμη ενέργεια στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη» δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της EBRD, Γιούργκεν Ρίγκτερινκ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την EBRD μέσω αυτής της συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕH, η οποία καταδεικνύει για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη στο σχέδιο μετασχηματισμού που έχουμε εκπονήσει για να γίνουμε μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη ψηφιακή υπηρεσία κοινής ωφέλειας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος και CEO της ΔEH, Γιώργος Στάσσης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η EBRD στηρίζει τη ΔEH συμμετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μια εξαιρετικά επιτυχημένη ιστορία μεταστροφής, στην πορεία της εταιρείας προς ένα πιο πράσινο και βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Η EBRD απέδειξε για μία ακόμα φορά τη δέσμευσή της στην ελληνική οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.Αν σου άρεσε κάνε