Attica Bank: Με 160-180 εκατ. το ΤΧΣ στην ΑΜΚ

Attica Bank: Με 160-180 εκατ. το ΤΧΣ στην ΑΜΚ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 08:24 Δημιουργία 03/11/21, 08:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με το ποσό των 160-180 εκατ. ευρώ αναμένεται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Attica Bank το ΤΧΣ, που κατέχει ήδη το 68,2% της Τράπεζας.

Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο, που «δίνουν» οι πληροφορίες, με τα βλέμματα να στρέφονται στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, το οποίο θα αποφασίσει τους όρους της ΑΜΚ.

Προς το παρόν, οι ίδιες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος φαίνεται να «ενεργοποιείται» εντός του επόμενου τριμήνου για το πλειοψηφικό πακέτο.

Πάντως, με ποσά αντίστοιχα του ποσοστού που κατέχει, θα συμμετάσχει το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ), που έχει το 14,7% (από 46,3%), ενώ «ανοιχτή» είναι και η συμμετοχή του ΕΦΚΑ, που κατέχει το 10,3% των μετοχών της τράπεζας (από 32,5%).

Αναφορικά τώρα με τη σημερινή συνεδρίαση, οι σύμβουλοι της Attica Bank θα ενημερώσουν αναλυτικά για το περιεχόμενο των δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν στις 25 Οκτωβρίου, με τις πληροφορίες να τις αριθμούν σε 4.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επενδυτές φέρεται να έχουν ζητήσει να πραγματοποιηθεί due diligence στα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στο VDR και να μπουν στο μικροσκόπιο οι τιτλοποιήσεις της τράπεζας.

Αν σου άρεσε κάνε