Στην επόμενη φάση ΟΤΕ και Grid-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για το μέγα ΣΔΙΤ των ευρυζωνικών

Στην επόμενη φάση ΟΤΕ και Grid-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για το μέγα ΣΔΙΤ των ευρυζωνικών

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 08:18 Δημιουργία 08/10/21, 08:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για το ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) ανάπτυξης υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας - Ultra-Fast Broadband (UFBB) συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Χθες, εγκρίθηκαν τα πρακτικά αξιολόγησης της Επιτροπής του διαγωνισμού, που περιλαμβάνουν τις τεχνικές προσφορές των ΟΤΕ ΟΤΕ και Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή, που υπέβαλαν εμπρόθεσμα προσφορές, με απόφαση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι δύο φορείς θα μοιραστούν τις 7 γεωγραφικές περιοχές του έργου (LOTs), αναλαμβάνοντας ο ένας τις 3 και ο άλλος τις 4.

Το έργο χρηματοδοτείται από το τρέχον ΕΣΠΑ (2014- 2020) με 300 εκατ. ευρώ και πλέον το χρονικό περιθώριο για την υλοποίησή του είναι ασφυκτικό μέχρι το τέλος του 2023.

Το UFBB δημιουργεί περισσότερες από 750.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps και στοχεύει στην επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων συνδεσιμότητας του ευρωπαϊκού σχεδίου της «κοινωνίας των Gigabit».

Η ΣΔΙΤ αποσκοπεί στην κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού των περιοχών παρέμβασης σε ποσοστό άνω του 99%, με υπηρεσία τουλάχιστον 100 Mbps.

Αν σου άρεσε κάνε