Νέα μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλου από την «Πίνδος»

Νέα μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλου από την «Πίνδος»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:16 Δημιουργία 05/10/21, 12:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη δημιουργία νέας μονάδας επεξεργασίας κοτόπουλου προχώρησε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ».

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ η οποία δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων γραμμών παραγωγής και κατ΄ επέκταση νέων θέσεων εργασίας που αναμένεται να στελεχωθούν από 100 επιπλέον άτομα. Σημειώνεται ότι αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος, προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η ΠΙΝΔΟΣ την περίοδο 2020 - 2024.

Η χρηματοδότηση της επένδυσης έγινε με ίδια κεφάλαια, κρατική επιχορήγηση στο πλαίσιο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 και δανεισμό από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και την Eurobank. Στη νέα βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλου του Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ», έχουν αναπτυχθεί νέες γραμμές παραγωγής με προϊόντα έτοιμα ψημένα, νωπά και κατεψυγμένα καθώς επίσης και γραμμή αποστέωσης κοτόπουλου, γραμμή παραγωγής κατεψυγμένου γύρου και γραμμή παραγωγής μαριναρισμένων προϊόντων κοτόπουλου ενώ μελλοντικά προβλέπεται και η ανάπτυξη μίας νέας ακόμα γραμμής παραγωγής έτοιμων γευμάτων κοτόπουλου.

Ο Ανδρέας Δημητρίου, πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας δήλωσε: «Με σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στον τόπο μας και με κύριο γνώμονα τη διάθεση ασφαλών και υψηλής ποιότητας & διατροφικής αξίας προϊόντων, κάνουμε ένα βήμα μπροστά επενδύοντας στην ανάπτυξη προϊόντων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού, διατηρώντας την ηγετική μας θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, δίνοντας έμφαση στην επιστημονική έρευνα, στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου ακολουθώντας υπεύθυνες πρακτικές».

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα με 62 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά. Κινητήρια δύναμή της ΠΙΝΔΟΣ είναι οι περισσότεροι από 500 πτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού. Με έδρα της το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ενώ ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας

Η ΠΙΝΔΟΣ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30% ενώ συντηρεί πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας και στηρίζει έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Αν σου άρεσε κάνε