Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης από την Lidl Ελλάς

Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης από την Lidl Ελλάς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:38 Δημιουργία 27/09/21, 14:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας υλοποιεί η Lidl Ελλάς. Πρόκειται για το Lidl UP: Learn & Work το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το Lidl UP: Learn & Work στελεχώνει το πρώτο πειραματικό τμήμα της νέας ειδικότητας «Στέλεχος Λιανικού Εμπορίου». Οι σπουδαστές/στριες θα λαμβάνουν τη θεωρητική κατάρτιση στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας από έμπειρους καθηγητές, ενώ ταυτόχρονα θα εκπαιδεύονται στην πράξη σε ένα από τα καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές διευθυντές καταστημάτων. Το καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, συνδυάζει σπουδές με σταθερό μηνιαίο μισθό, εκπαίδευση στην πράξη, πιστοποιημένο πτυχίο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) και μια θέση υποδιευθυντή/-τριας καταστήματος να περιμένει τους/τις αποφοίτους του.

Η Lidl Ελλάς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας με καινοτόμες δράσεις, δίνοντας χώρο σε νέους και νέες χωρίς εργασιακή εμπειρία, αλλά με θέληση και όρεξη για μάθηση, να εξελιχθούν χωρίς όρια. Από την πρώτη στιγμή, η Lidl Ελλάς βρήκε συνοδοιπόρο στο όραμά της το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Έχοντας ως αφετηρία την κοινή πρόταση της εταιρείας με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει την ίδρυση της νέας ειδικότητας του Στελέχους Λιανικού Εμπορίου για τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου και να ιδρύσει το πρώτο πειραματικό τμήμα της ειδικότητας στην Ελλάδα, στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας στην Αθήνα».

Οι αιτήσεις κλείνουν στις 27 Οκτωβρίου 2021 και το πρώτο τμήμα ανοίγει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο www.lidlup.gr .

Αν σου άρεσε κάνε