Τον Οκτώβριο τα σπουδαία για την Attica Bank

Τον Οκτώβριο τα σπουδαία για την Attica Bank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 08:25 Δημιουργία 22/09/21, 08:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εντός του επόμενους μηνός αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ΑΜΚ της Attica Bank, από την οποία θα προκύψει ο στρατηγικός επενδυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό και χρηματοοικονομικό κλάδο.

Στη δεδομένη φάση η διοίκηση της Τράπεζας δέχεται τις εισηγήσεις των συμβούλων της για το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο της ΑΜΚ. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται εντός του πρώτου 15νθημέρου του Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα, θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών τα warrant, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του νόμου περί αναβαλλόμενης φορολογίας. Θα παραμείνουν στο ταμπλό για 15 ημέρες, στη συνέχεια θα μετατραπούν σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας, όποτε θα γνωστοποιηθεί ποιο ποσοστό θα «περάσει» ΤΧΣ, όπου θα περιέλθουν οι μετοχές από τα αδιάθετα δικαιώματα.

Αμέσως μετά ξεκινά η διαδικασία της ΑΜΚ για την άντληση 120-240 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις της αγοράς, το ποσό της ΑΜΚ αναμένεται να να κυμανθεί άνω των 200 εκατ. ευρώ, έως 240 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε