ΔΕΗ: Καμία σημαντική επίπτωση στα οικονομικά από τη συμφωνία με ΕΕ για λιγνίτη

ΔΕΗ: Καμία σημαντική επίπτωση στα οικονομικά από τη συμφωνία με ΕΕ για λιγνίτη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:16 Δημιουργία 13/09/21, 10:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του λιγνίτη δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματά της ΔΕΗ, εκτιμά η επιχείρηση, σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν δημιουργεί εκπλήξεις για το βασικό περιεχόμενο της συμφωνίας, αναμένεται ωστόσο η αποσαφήνιση των λεπτομερειών της για την υλοποίησή της μέσω της νομοθετικής πρωτοβουλίας της ελληνικής κυβέρνησης. Επισημαίνεται ακόμη η θετική διάσταση της συμφωνίας που αφορά αφενός τη σύνδεση των τιμών διάθεσης των προθεσμιακών προϊόντων με τις τιμές που θα διαμορφώνονται από την αγορά, αφετέρου τον περιορισμένο χρόνο διάθεσής τους.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα πωλεί ανά τρίμηνο προθεσμιακά προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανταγωνιστές της να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια σε σταθερή τιμή στην προθεσμιακή αγορά και να προστατεύονται από την αστάθεια των τιμών. Τα μέτρα θα λήξουν όταν οι υφιστάμενες λιγνιτικές μονάδες παύσουν να λειτουργούν εμπορικά, κάτι που αναμένεται έως το 2023 ή το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Αν σου άρεσε κάνε