Eurobank: Στο 2,375% το τελικό επιτόκιο για το senior ομόλογο

Eurobank: Στο 2,375% το τελικό επιτόκιο για το senior ομόλογο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:47 Δημιουργία 07/09/21, 14:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο 2,375% διαμορφώθηκε το τελικό επιτόκιο για το senior ομόλογο της Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές λίγο μετά τις 14:00 ξεπέρασαν τα 825 εκατ. ευρώ.

Στόχος της Eurobank είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ, ενώ ο τίτλος θα έχει ημερομηνία ωρίμανσης στις 18 Μαρτίου 2028.

Το νέο ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1 από τη Moody's, B+ από την S&P και από την Fitch θα λάβει υψηλότερο rating από ότι αναμενόταν μέχρι χθες (και το οποίο τοποθετούνταν στο CCC), μετά και την κίνηση του οίκου ο οποίος αναβάθμισε τους μακροπρόθεσμους τίτλους υψηλής εξασφάλισης της τράπεζας σε B- από CCC, όπως και αυτούς της Εθνική Τράπεζας ( σε B- από CCC επίσης) και της Τράπεζα Πειραιώς ( σε CCC από CCC-).

Η σημερινή έκδοση η οποία και είχε προαναγγελθεί και εντάσσεται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων MREL (Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων) που πρέπει να καλυφθούν έως το 2025. Η Eurobank είχε προχωρήσει και στα τέλη Απριλίου στην έκδοση ομολόγου senior preferred ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ 6ετούς διάρκειας με μη δυνατότητα ανάκληση πριν την πάροδο 5ετίας, όπου η συνολική ζήτηση είχε ξεπεράσει τα 1,25 δισ. ευρώ και η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 2,125%. Η συναλλαγή αυτή είχε σηματοδοτήσει την επιστροφή της Eurobank στις διεθνείς χρηματαγορές, την πρώτη από το 2017.

Το νέο senior preferred ομόλογο θα συνεισφέρει στη βελτίωση της καμπύλης απόδοσης των πιστωτικών τίτλων της Eurobank στη δευτερογενή αγορά, ενώ μέσω της έκδοσης η συστημική τράπεζα στοχεύει να ολοκληρώσει το χρηματοδοτικό πλάνο για το 2021.

Αν σου άρεσε κάνε