Διάκριση της Hellenic Cables για τις πρακτικές της σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

Διάκριση της Hellenic Cables για τις πρακτικές της σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 19:56 Δημιουργία 29/07/21, 19:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, έλαβε τη διάκριση "SILVER" για τις επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθεί στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης.

H Hellenic Cables, σύμφωνα με την αξιολόγηση του συστήματος κατάταξης EcoVadis Sustainability Rating του 2021, συγκαταλέγεται στο 25% των καλύτερων εταιρειών που αξιολογήθηκαν.

Η EcoVadis είναι ο κορυφαίος φορέας παγκοσμίως σχετικά με την εταιρική αξιολόγηση θεμάτων βιώσιμης ανάπτυξης. Mέσω του συστήματος κατάταξης EcoVadis Sustainability Rating, ο φορέας εξετάζει και αξιολογεί σε παγκόσμια κλίμακα, περισσότερους από 75.000 οργανισμούς που ανήκουν σε 200 και πλέον κλάδους και έχουν παρουσία σε πάνω από 160 χώρες.

Η μεθοδολογία αξιολόγησης της Ecovadis, εστιάζει στην αξιολόγηση της επίδοσης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, χρησιμοποιώντας διεθνή πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές. H αξιολόγηση επικεντρώνεται σε 21 ζητήματα τα οποία ομαδοποιούνται σε 4 θεματικές ενότητες και αφορούν το περιβάλλον, τις εργασιακές πρακτικές και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επιχειρηματική ηθική και την υπεύθυνη εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables, δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση αυτή της Hellenic Cables, έρχεται να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή μας στην εφαρμογή υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να εξελίξουμε και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις εταιρικές μας πρακτικές και επιδόσεις στα θέματα ESG, στοχεύοντας σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο και συμβάλλοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους».

Αν σου άρεσε κάνε