ΕΥ Ελλάδος - Global Sustain: Συμφωνία στον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών βιώσιμης ανάπτυξης

ΕΥ Ελλάδος - Global Sustain: Συμφωνία στον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών βιώσιμης ανάπτυξης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:29 Δημιουργία 29/07/21, 11:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η EY Ελλάδος και η Global Sustain. συμφώνησαν για την ανάληψη από την EY του μεγαλύτερου μέρους του χαρτοφυλακίου έργων της GlobalSustain. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, αναμένεται περαιτέρω συνεργασία για την ανάπτυξη υπηρεσιών σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG) στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα με την εμπειρία της πανδημίας, τα θέματα ESG, έχουν έρθει δυναμικά στο προσκήνιο και καθορίζουν ολοένα και περισσότερο τη στρατηγική ατζέντα των επιχειρήσεων. Παράλληλα, η πράσινη μετάβαση και ο πράσινος μετασχηματισμός αποτελούν βασικούς πυλώνες, τόσο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όσο και του σχεδίου «Ελλάδα 2.0», και θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, πέρα από την κρίση.Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με τις ολοένα και αυξανόμενες πιέσεις από μια ευρεία ομάδα ενδιαφερομένων μερών, ανάμεσά τους οι μέτοχοι και το κοινωνικό σύνολο, για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους, έχουν δημιουργήσει νέες ανάγκες για τις επιχειρήσεις, αυξάνοντας τη ζήτηση για εξειδικευμένες υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η ΕΥ, στο πλαίσιο του σκοπού της για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, στοχεύει να υποστηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις υπάρχουσες και αναδυόμενες προκλήσεις που θέτουν η κλιματική αλλαγή και οι απαιτήσεις μετόχων και κοινωνίας, να ολοκληρώσουν την πράσινη μετάβαση / μετασχηματισμό τους και να δημιουργήσουν βιώσιμη και μακροπρόθεσμη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη τους.

Σαν αποτέλεσμα, οι υφιστάμενοι πελάτες της Global Sustain που θα συνεργαστούν με την ΕΥ θα μπορούν να απολαμβάνουν καινοτόμες υπηρεσίες κλιματικής αλλαγής και βιώσιμης ανάπτυξης υψηλής προστιθέμενης αξίας, σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στις δικές τους ανάγκες, αποτέλεσμα του συνδυασμού της εκτενούς γνώσης της ελληνικής αγοράς που κατέχει η EY Ελλάδος, με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τους πόρους του παγκοσμίου δικτύου εταιρειών της EY.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία μεταξύ της EY Ελλάδος και της Global Sustain, ο Ανδρέας Χατζηδαμιανού, Εταίρος και Επικεφαλής των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Διασφάλισης της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Ζούμε πλέον σε μια εποχή όπου η διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, δεν αποτελούν ένα ακόμη θέμα στην ημερήσια διάταξη των επιχειρήσεων, αλλά καθορίζουν την ίδια τη θέση της επιχείρησης στην αγορά και απέναντι στην κοινωνία και, κατά συνέπεια, τον βαθμό στον οποίο θα μπορέσει να αναπτυχθεί μελλοντικά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συμφωνία μας με τη Global Sustain, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα, σε μία κρίσιμη συγκυρία για την εθνική και παγκόσμια οικονομία, να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε δυναμικά και με περισσότερη ενέργεια, τις ελληνικές επιχειρήσεις στο ταξίδι τους προς τη βιωσιμότητα και την πράσινη ανάπτυξη, μέσα από εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Από την πλευρά της Global Sustain, ο Μιχάλης Σπανός, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της GlobalSustain, ανέφερε: «Από την ίδρυσή της το 2006 μέχρι σήμερα, η Global Sustain προπορευόταν των τάσεων σε θέματα βιωσιμότητας και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, κατακτώντας την εμπιστοσύνη σημαντικών οργανισμών. Η συνεργασία μας με την EY ανοίγει ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο για τους πελάτες μας, σε ένα περιβάλλον που επιτάσσει συνέργειες και διαρκή εξέλιξη, εδραιώνοντας την αειφορία ως τον ισχυρότερο πυλώνα της επιχειρηματικής στρατηγικής».

Αν σου άρεσε κάνε