Αδ. Γεωργιάδης: Προοπτική δεκαετιών με την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από την JTI

Αδ. Γεωργιάδης: Προοπτική δεκαετιών με την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από την JTI

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:49 Δημιουργία 20/07/21, 12:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η εξαγορά του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ από την JTI, δίνει πλέον προοπτική όχι ολίγων ετών λειτουργίας για το εργοστάσιο αυτό, αλλά μία τεράστια προοπτική δεκαετιών μπροστά, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στα εγκαίνια της νέας γραμμής παραγωγής του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ, στην Ξάνθη.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το 2013 - 2014 το εργοστάσιο έχει φτάσει ένα βήμα πριν από το κλείσιμο. «Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με προσωπική παρέμβαση του τότε Πρωθυπουργού, βρέθηκε ο αγοραστής που πήρε το εργοστάσιο, το έσωσε από την χρεοκοπία, στηρίχθηκε από την επόμενη Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα -γιατί εγώ θέλω πάντα να τα λέω όλα- και στη συνέχεια υπήρξε η πώληση και η εξαγορά του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ με τη μεγάλη συμφωνία που έγινε από την JTI», πρόσθεσε.

«Η JTΙ δεν είναι απλώς ένας επενδυτής που ήρθε να επενδύσει στην Ξάνθη, αλλά είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον κόσμο στο χώρο της που θα μπορέσει σίγουρα να παράξει όλα εκείνα τα καινοτόμα προϊόντα, τα οποία θα κυριαρχήσουν στην αγορά του καπνού τα επόμενα χρόνια, έχοντας την εταιρική υπευθυνότητα για να επενδύει με σεβασμό στον εργαζόμενο, με σεβασμό στους νόμους του κράτους, με σεβασμό στο περιβάλλον, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους εμάς πια σήμερα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Και ταυτόχρονα να μεγαλώνουν την επένδυση εδώ, να αυξάνουν τις θέσεις εργασίας και να μεγαλώνουν το οικονομικό αποτύπωμα στην περιοχή. Είναι, δε πολύ σημαντικό για εμάς ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι, το μεγαλύτερο κομμάτι της ετήσιας παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου προορίζεται για εξαγωγές, προσθέτοντας στη συνολική εξαγωγική προσπάθεια της χώρας, κάτι που αποτελεί και τον κεντρικό μας πολιτικό στόχο και το μεγαλύτερό μας στοίχημα», σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε