Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Galaxy από την Alpha Bank

Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Galaxy από την Alpha Bank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:42 Δημιουργία 22/06/21, 16:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με ανακοίνωση της προς τις χρηματιστηριακές αρχές η Alpha Bank γνωστοποιεί πως ολοκλήρωσε τη συναλλαγή Galaxy.

Η συναλλαγή αυτή προβλέπει την πώληση στην εταιρεία Airmed Finance DAC του 80% της Θυγατρικής της που δραστηριοποιείται στη διαχείριση δανείων, Cepal Υπηρεσιών και Συμμετοχών Μονοπρόσωπη Α.Ε. (η «Νέα Cepal»), και την πώληση στην εταιρεία Foxford Capital L5 DAC του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) αξίας 10,8 δισ. ευρώ (οι «Τιτλοποιήσεις Galaxy») (από κοινού με την πώληση της Νέας Cepal, η «Συναλλαγή» ή το “Project Galaxy”).

Αναλυτικά:

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της Συναλλαγής Galaxy, σύμφωνα με τη δεσμευτική συμφωνία που συνήφθη στις 22.2.2021 με εταιρείες που διαχειρίζεται και συμβουλεύει η Davidson Kempner Capital Management LP (η “Davidson Kempner”), αναφορικά με:

(α) την πώληση στην εταιρεία Airmed Finance DAC του 80% της Θυγατρικής της που δραστηριοποιείται στη διαχείριση δανείων, Cepal Υπηρεσιών και Συμμετοχών Μονοπρόσωπη Α.Ε. (η «Νέα Cepal»), και

(β) την πώληση στην εταιρεία Foxford Capital L5 DAC του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) αξίας 10,8 δισ. ευρώ (οι «Τιτλοποιήσεις Galaxy») (από κοινού με την πώληση της Νέας Cepal, η «Συναλλαγή» ή το “Project Galaxy”).

• Η συνολική αξία (“Enterprise Value”) του 100% της Νέας Cepal ορίστηκε σε 262 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου ποσού Ευρώ 11 εκατ., καταβλητέου μόνο εφόσον η Συναλλαγή πραγματοποιηθεί με μόχλευση.

• Η Alpha Bank Α.Ε., ενεργώντας ως διοργανωτής και χρηματοδότης, και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development) συμφώνησαν να παράσχουν στη Νέα Cepal μακροπρόθεσμο κοινοπρακτικό δάνειο ποσού 105 εκατ.

• Συνεπεία των ανωτέρω, η αξία του 80% των μετοχών της Νέας Cepal ανέρχεται σε Ευρώ 120 εκατ. περίπου, περιλαμβανομένης της ως άνω υπό όρους καταβολής, και αντιπροσωπεύει την τιμή πώλησης των αντίστοιχων
μετοχών. Ποσό Ευρώ 48 εκατ. περίπου θα καταβληθεί εντός 18 μηνών.

• Ο Όμιλος Alpha Bank διατηρεί τη δυνατότητα αποκόμισης περαιτέρω οφέλους μέσω πρόσθετης απόδοσης έως του ποσού των Ευρώ 68 εκατ. υπό την αίρεση της επίτευξης προκαθορισμένων στόχων.

Αν σου άρεσε κάνε