Στην έκδοση τίτλου ΑΤ1 προχωρά η Πειραιώς

Στην έκδοση τίτλου ΑΤ1 προχωρά η Πειραιώς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:25 Δημιουργία 07/06/21, 14:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πρώτη έκδοση Additional Tier I ομολογιών προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιώντας και το τελευταίο σκέλος του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η Τράπεζα έχει δώσει σχετικό mandate και το βιβλίο αναμένεται να ανοίξει, εκτός απροόπτου, εντός της εβδομάδας. Το ύψος της έκδοσης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 300 με 400 εκατ. ευρώ, όπως προϊδέασε τους επενδυτές, η διοίκηση του ομίλου Πειραιώς.

Η Tράπεζα Πειραιώς έδωσε ήδη mandate σε Goldman Sachs και UBS Investment Bank ως παγκόσμιους συντονιστές και στις Credit Suisse, Deutsche Bank και Morgan Stanley ως «joint bookrunners» να ξεκινήσουν σήμερα ενημερώσεις επενδυτών.

Πρόκειται για preferred τίτλο, με δυνατότητα να ανακληθεί στην πενταετία.

Η άντληση υψηλότερων κεφαλαίων, μέσω της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου (καθαρά έσοδα 1,3 δισ. ευρώ έναντι 1 δισ. ευρώ που σχεδιαζόταν αρχικώς) χαρίζει στον όμιλο την ευχέρεια να εκδώσει, σε πρώτη φάση, AT1 της τάξης 300-400 εκατ. ευρώ και να επανεξετάσει, σε δεύτερο χρόνο, τη σκοπιμότητα πρόσθετης έκδοσης.

Η έκδοση AT1 αποτελεί το τελευταίο σκέλος κεφαλαιακής ενίσχυσης για την Πειραιώς καθώς προϋποθέτει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αξιοπιστία, αφενός, του πλάνου επιθετικής εξυγίανσης του ισολογισμού, αφετέρου, στον σχεδιασμό πιστωτικής επέκτασης και περαιτέρω μείωσης στα κόστη, που σε συνδυασμό με τη μείωση των προβλέψεων, θα οδηγήσουν σε βιώσιμη κερδοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του κουπονιού στους AT1 τίτλους ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του εκδότη. Εξού και ενδεχόμενη επιτυχής έκδοση θα αποτελέσει έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο Sunrise, που υλοποιεί ο όμιλος Πειραιώς Financial Holdings

Αν σου άρεσε κάνε