«Κρυφό» έγγραφο Nestlé: «Ανθυγιεινά» πάνω από το 60% βασικών προϊόντων της εταιρείας

«Κρυφό» έγγραφο Nestlé: «Ανθυγιεινά» πάνω από το 60% βασικών προϊόντων της εταιρείας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:51 Δημιουργία 02/06/21, 12:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να παραδέχεται πως πάνω από το 60% βασικών προϊόντων τροφίμων και ποτών του χαρτοφυλακίου της δεν πληρούν «αναγνωρισμένα στάνταρ υγιεινής», φαίνεται η Nestle, συμπληρώνοντας πως «κάποιες από τις κατηγορίες και τα προϊοντα μας δεν θα είναι ποτέ 'ύγιεινά', όσο κι αν προσπαθούμε να ανανεωνόμαστε».

Βάσει έκθεσης που κυκλοφόρησε μεταξύ των ανώτερων στελεχών της εταιρείας και για την οποία ενημερώθηκαν οι Financial Times, μόλις το 37% των τροφίμων και ποτών της εταιρείας, εξαιρουμένων των τροφών για κατοικίδια και της εξειδικευμένης ιατρικής διατροφή, «πιάνουν» βαθμό πάνω από 3,5.

Όπως αναφέρουν οι FT, το εν λόγω σύστημα βαθμολογεί τρόφιμα σε κλίμακα πέντε αστέρων και χρησιμοποιείται σε έρευνες διεθνών ομάδων και ιδρυμάτων. Η Nestlé, η οποία εμπορεύεται, μεταξύ άλλων, μάρκες τροφίμων και ποτών, όπως οι KitKat, Maggi και Nescafé, περιγράφει το όριο των 3,5 αστέρων ως το «αναγνωρισμένο ορόσημο για την υγεία».

Στο συνολικό χαρτοφυλάκιο τροφίμων και ποτών, περίπου το 70% των προϊόντων διατροφής της Nestlé δεν κατάφεραν να καλύψουν αυτό το όριο, ανέφερε η έκθεση, μαζί με το 96% των ποτών - εξαιρουμένου του «καθαρού» καφέ - και το 99% του χαρτοφυλακίου προϊοντων ζαχαροπλαστικής και παγωτού.

Το νερό και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σημείωσαν καλύτερη βαθμολογία, με το 82% των νερών και το 60% των γαλακτοκομικών να καλύπτουν το όριο.

Η Nestlé δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας, ότι εργάζεται για την αναβάθμιση της στρατηγικής της για τη διατροφή και την υγεία μετά το θέμα των Financial Times.

Η εφημερίδα ανέφερε, ακόμη, ότι αυτή η αξιολόγηση αφορούσε περίπου το ήμισυ του συνολικού χαρτοφυλακίου της Nestlé, επειδή κατηγορίες όπως η ιατρική διατροφή, τα τρόφιμα για τα κατοικίδια, ο καφές και τα βρεφικά σκευάσματα εξαιρέθηκαν από την ανάλυση. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα που αναλύθηκαν, αντιπροσωπεύουν και το μισό, περίπου, των συνολικών ετήσιων εσόδων ύψους 72,7 δισεκατομμυρίων λιρών της εταιρείας.

Τα ευρήματα έρχονται καθώς οι κατασκευαστές τροφίμων αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια ώθηση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής. Τα στελέχη της Nestlé εξετάζουν τις νέες δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβουν για τη διατροφή και σκοπεύουν να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους αργότερα μέσα στη χρονιά. «Εστιάζουμε πρώτα στο τμήμα του χαρτοφυλακίου τροφίμων και ποτών που μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας εξωτερικά συστήματα ανάλυσης των θρεπτικών συστατικών», πρόσθεσε στέλεχος της εταιρείας.

Αν σου άρεσε κάνε