ΕΛΠΕ: Έγκριση της πρότασης του ΤΑΙΠΕΔ για τον τρόπο εκλογής μελών του ΔΣ

ΕΛΠΕ: Έγκριση της πρότασης του ΤΑΙΠΕΔ για τον τρόπο εκλογής μελών του ΔΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:54 Δημιουργία 28/05/21, 13:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με ποσοστό 96,48 % υπερψηφίστηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ ως προς τον τρόπο εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει ότι το ίδιο το Ταμείο, που ελέγχει το 35% των μετοχών των ΕΛΠΕ, θα διορίζει τα 4 μέλη του ΔΣ της εταιρείας ενώ τα υπόλοιπα 7 θα εκλέγονται από την γενική συνέλευση των μετόχων χωρίς συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ. Το ποσοστό με το οποίο υπερψηφίστηκε δείχνει ότι στην πρόταση αυτή συναίνεσε η πλευρά του ομίλου Paneuropean του ομίλου Λάτση, που ελέγχει το 47% των μετοχών. Η πρόταση του ΔΣ της εταιρείας που επίσης τέθηκε σε ψηφοφορία προέβλεπε την εκλογή του συνόλου των μελών από την γενική συνέλευση των μετόχων.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης ενημέρωσε τους μετόχους για το σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου ενόψει της ενεργειακής μετάβασης και της απανθρακοποίησης της οικονομίας. Στο πλαίσιο του μετασχηματισμού προβλέπεται η μετατροπή των ΕΛΠΕ σε εταιρεία συμμετοχών (η σχετική πρόταση αναμένεται να εισαχθεί σε νέα γενική συνέλευση προς το τέλος του χρόνου), η επένδυση σε καθαρότερα καύσιμα, ανανεώσιμες πηγές, υδρογόνο και αποθήκευση ενέργειας, η αλλαγή του ονόματος προκειμένου να αντικατοπτρίζει τους νέους τομείς δραστηριότητας του ομίλου. Στόχος είναι ο περιορισμός του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 50 % ως το 2030 και ο μηδενισμός του το 2050.

Αν σου άρεσε κάνε