Γ.Τανισκίδης - Optima bank: Οργανική κερδοφορία σε μόλις 20 μήνες από τη λειτουργίας της

Γ.Τανισκίδης - Optima bank: Οργανική κερδοφορία σε μόλις 20 μήνες από τη λειτουργίας της

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:21 Δημιουργία 14/05/21, 21:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Optima bank πέρασε σε οργανική κερδοφορία, μέσα σε μόλις 20 μήνες από την έναρξη της λειτουργίας της, ανέφερε ο πρόεδρος της Optima bank Γεώργιος Τανισκίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 6ο Οικονομικό Forum των Δελφών.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την γρήγορη ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, κάνοντας λόγο για μια «αναπτυξιακή έκρηξη», ενώ είπε πως το ελληνικό χρέος δεν τον ανησυχεί, καθώς τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά του παρελθόντος.

Σχετικά με το «στοίχημα» της Optima bank

"Σήμερα 20 μήνες μετά, ξεκινώντας από το μηδέν, σίγουρα συζητάμε για ένα ρεκόρ. Το πρώτο 4μηνο είναι ήδη κερδοφόρο. Έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον οργανική κερδοφορία. Αυτό μας δίνει τεράστια δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά.", είπε ο κ.Τανισκίδης. "Μέσα στην πανδημία ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Optima bank κατά 80 εκατ. ευρώ, γεγονός που μας χαλυβδώνει ακόμη περισσότερο".

"Η Optima bank ήταν η τράπεζα που μέσα στην πανδημία άνοιγε καταστήματα, αντί να κλείνει. Είναι στην πλεονεκτική θέση να μην έχει βάρη από το παρελθόν και να σχεδιάζει το μέλλον της ελεύθερα", είπε επίσης.

Μιλώντας για το τραπεζικό σύστημα ο Γιώργος Τανισκίδης ανέφερε ότι σήμερα οι τράπεζες έχουν επαρκή ρευστότητα και μπορούν να δανείσουν την πραγματική οικονομία. Κάτι που στο παρελθόν δεν ήταν καθόλου αυτονόητο."

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε