Ελλάκτωρ: Σε «εμπόλεμο» κλίμα η ΓΣ για την ΑΜΚ

Ελλάκτωρ: Σε «εμπόλεμο» κλίμα η ΓΣ για την ΑΜΚ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:59 Δημιουργία 02/04/21, 09:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η διοίκηση του ομίλου καλεί όλους τους μετόχους να συμμετάσχουν και να εγκρίνουν την ΑΜΚ, δηλώνοντας πως εάν καθυστερήσουν οι σχετικές αποφάσεις, αυτό θα είναι επιβαρυντικό για την εξυγίανση της Άκτωρ, που θα απορροφήσει 100 εκατ.

Σε «εμπόλεμο» κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σημερινή έκτακτη ΓΣ της Ελλάκτωρ.

Η πλευρά της Reggerbrogh Invest ζητεί συναίνεση για την προτεινόμενη ΑΜΚ και από την άλλη, η πλευρά των εφοπλιστών της Greenhill Investments Limited αντιτίθεται τόσο στη σημερινή διοίκηση όσο και στο ύψος της προτεινόμενης αύξησης κεφαλαίου.

Η ΓΣ δε έχει φόντο τον αποκλεισμό της Άκτωρ Παραχωρήσεις από το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά Greenhill Investments Limited έχει προαναγγείλει αγωγές κατά των μελών του ΔΣ της Άκτωρ και της Ελλάκτωρ για απιστία.

Η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ καλεί όλους τους μετόχους να συμμετάσχουν και να εγκρίνουν την ΑΜΚ, δηλώνοντας πως εάν καθυστερήσουν οι σχετικές αποφάσεις, αυτό θα είναι επιβαρυντικό για την εξυγίανση της Άκτωρ, που θα απορροφήσει 100 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σχεδιάζεται η χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ μέχρι την ολοκλήρωση της προτεινόμενης ΑΜΚ, με την πλευρά Reggerborgh Invest να έχει δηλώσει την πρόθεση πλήρους κάλυψης της ομολογιακής έκδοσης, αν και ο ανάδοχος της έκδοσης έχει απευθυνθεί στο σύνολο των μετόχων του ομίλου διερευνώντας την πιθανή συμμετοχή τους.

Έτσι, η Greenhill Ιnvestments Limited διαπραγματεύεται την αλλαγή όρων της επικείμενης ομολογιακής έκδοσης, αλλά δεν ξεκαθαρίζει ποιοι είναι αυτοί.

Αν σου άρεσε κάνε