Aegean: Αποφασίζει «απογείωση» του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ

Aegean: Αποφασίζει «απογείωση» του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 20:38 Δημιουργία 18/02/21, 19:49

Για τις 12 Μαρτίου οριστικοποίηθηκε η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της «Αεροπορίας Αιγαίου» ώστε να ληφθεί η απόφαση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ.

Η δρομολογούμενη αύξηση αποτελεί προϋπόθεση του σχεδίου κρατικής ενίσχυσης της εταιρείας, ύψους 120 εκατ.ευρώ, η οποία έχει γίνει ήδη αποδεκτή από την Ε.Ε. Συγκεκριμένα, έχει συμφωνηθεί η χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ύψους 120 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 60 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει δωρεάν τίτλους δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών (warrants) με τιμή εξάσκησης ίσης με την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Εταιρείας κατά την αύξηση που θα προκηρυχθεί.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για όλα ή για ορισμένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι μέτοχοι σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα μέχρι τη 19η Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00

Αν σου άρεσε κάνε