Άντι Τζάσι: Το «δεξί χέρι» του Τζ. Μπέζος στο ...τιμόνι της Amazon

Άντι Τζάσι: Το «δεξί χέρι» του Τζ. Μπέζος στο ...τιμόνι της Amazon

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:36 Δημιουργία 03/02/21, 14:19

Το «δεξί χέρι» του Τζεφ Μπέζος, απόφοιτος του Χάρβαρντ με περιουσία 377 εκατομμυρίων δολαρίων και πατέρας δύο παιδιών, Άντι Τζασι, θα είναι ο νέος CEO της Amazon.

Ο 53χρονος Τζάσι, ήταν μέχρι πρότινος CEO της Amazon Web Services, του τμήματος cloud computing και βρίσκεται στην εταιρεία από το 1997.

Ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, ο Μπέζος έπλεξε το εγκώμιο του συνεργάτη του επισημαίνοντας ότι θα είναι καταπληκτικός στον ρόλο του επικεφαλής και τόνισε ότι έχει την «πλήρη εμπιστοσύνη» του.

Ο Τζάσι γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και είναι παντρεμένος με την σχεδιάστρια μόδας Ελάνα Ροσέλ Καπλάν. Με την οικογένειά του ζουν τώρα στο Σιάτλ, εκεί όπου την έδρα του ο οίκος μόδας του Ελάνα. Θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το ζευγάρι στηρίζει έμπρακτα το Δημοκρατικό Κόμμα.

H σύζυγός του Ελάνα έχει χρηματοδοτήσει την εκστρατεία πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος συμπεριλαμβανομένου του Σοσιαλιστή Γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς. Ο Τζάσι λατρεύει τον αθλητισμό όπως και το ιδιαίτερο φαγητό. Τρελαίνεται για φτερούγες κοτόπουλου και είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας χόκεϊ του Σιάτλ «Κράκεν».

Για τους συνεργάτες του, ο Τζάσι είναι ένας απλός άνθρωπος, χαλαρός φιλικός αλλά απαιτητικός στη δουλειά του. «Είναι αυθεντικός, γνήσιος, συμπαθητικός», δήλωσε ο Τάιμουν Ρασίντ, ένας από τους συνεργάτες του. «Αυτό είναι το βασικό πράγμα που μου αρέσει στον Άντι». Στον υπόλοιπο κόσμο, είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Amazon, το έργο του οποίου θα φανεί το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Αν σου άρεσε κάνε