Ο παρασκηνιακός «πόλεμος» για την Ακτώρ

Ο παρασκηνιακός «πόλεμος» για την Ακτώρ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 25/01/21, 09:17

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει τις τελευταίες μέρες γύρω από το μέλλον της Ελλάκτωρ και του Άκτωρα, εν όψει της επικείμενης γενικής συνέλευσης της εταιρείας και εν μέσω «φιλοδοξιών ξένων επιχειρηματικών ομίλων», όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρακευή ιταλική εταιρεία κατέθεσε αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης κατά της Άκτωρ για υπόθεση που έχει κριθεί από το 2018. Το ποσό που διεκδικούσε η ιταλική εταιρεία ανερχόταν στα 2,1 εκατ. ευρώ κι ενώ ήταν σαφές ότι υπήρχε η απαιτούμενη ρευστότητα στα ταμεία της Άκτωρ, εκείνοι προχώρησαν στο αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης το μεσημέρι της Παρασκευής κι όταν τα περιθώρια αντίδρασης - λόγω Σαββατοκύριακου ήταν περιορισμένα.

Η συνέχεια δόθηκε «συμπτωματικά» από το ολλανδικό fund, το οποίο διέρρευσε τις σχετικές πληροφορίες εναντίον της εταιρείας που φιλοδοξεί να διοικήσει.

Στις σχετικές διαρροές ωστόσο, δεν συμπεριελήφθη το γεγονός ότι τα δυο τελευταία χρονια η Άκτωρ έχει κερδίσει διεκδικήσεις ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ήδη εισπράξει τα 80 εκατομμύρια .

Αν σου άρεσε κάνε