Amazon: Επένδυση 2 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή οικονομικών κατοικιών

Amazon: Επένδυση 2 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή οικονομικών κατοικιών

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:36 Δημιουργία 08/01/21, 16:21

Στην κατασκευή οικονομικών κατοικιών στις πόλεις τις οποίες δραστηριοποιείται, ανακοίνωσε πως θα επενδύσει η Amazon, τα επόμενα 5 χρόνια.

Το νέο «Housing Equity Fund» του τεχνολογικού γίγαντα θα επενδύσει σε κατοικίες μέτριου έως χαμηλού εισοδήματος γύρω από το Σιάτλ, το Νάσβιλ και το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, όπου η εταιρεία αναμένει τελικά να έχει τουλάχιστον 5.000 υπαλλήλους σε κάθε μια από αυτές.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος σε δήλωση του στο … είπε ότι θα δημιουργήσει ή θα ανακαινίσει 20.000 προσιτές κατοικίες. Επίσης τόνισε ότι η δέσμευση αυτή «Θα βοηθήσει τις τοπικές οικογένειες να έχουν μακροπρόθεσμη σταθερότητα, ενώ θα χτίζουν ισχυρές, χωρίς αποκλεισμούς κοινότητες».

Η πρώτη επένδυση άνω των 567 εκατομμυρίων δολαρίων θα διατεθεί σε 1.300 προσιτές μονάδες διαμερισμάτων κοντά στο “HQ2”, στη νέα έδρα της Amazon της Βιρτζίνια και σε 1.000 διαμερίσματα κοντά στα κεντρικά γραφεία του στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον.

Η Amazon έχει επικριθεί στο παρελθόν για τον εξευγενισμό των περιοχών όπου έχει ανοίξει μεγάλες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος της στέγασης.

Ορισμένες πόλεις ανταγωνίστηκαν επιθετικά για να γίνουν η έδρα για το HQ2 – με την Άρλινγκτον, τη Βιρτζίνια. Όμως το Λονγκ Άιλαντ Σίτι και το Κουίνς, στη Νέα Υόρκη κέρδισαν τελικά την προσφορά το 2018.

Ωστόσο, η αντίδραση από τους ηγέτες της κοινότητας και τους αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Κουίνς, οδήγησε τελικά την Amazon να αποσυρθεί από τη Νέα Υόρκη. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν εκείνη την εποχή ότι η Amazon δεν έδειξε ενδιαφέρον για τις συνομιλίες σχετικές με θέματα όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση και το αυξανόμενο κόστος στέγασης στο Κουίνς.

Αυτή τη φορά, η Amazon λέει ότι η νέα της προσέγγιση έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει οικογένειες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, στις περιοχές που αποκαλεί αυτήν τη στιγμή «σπίτι».

Σε καθεμία από αυτές, η εταιρεία στοχεύει σε σπίτια για νοικοκυριά, με ποσοστό μεταξύ 30% και 80% του μέσου εισοδήματος της περιοχής.

Εκτός από την επένδυσή του ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το ταμείο περιλαμβάνει επίσης επιχορηγήσεις 125 εκατομμυρίων δολαρίων σε οργανώσεις και δημόσιους οργανισμούς, υπό την ηγεσία των μειονοτήτων με στόχο τη βελτίωση της έλλειψης προσιτής στέγασης, η οποία επηρεάζει δυσανάλογα τους έγχρωμους ανθρώπους, δήλωσε η Amazon.

Πηγή: Portraits

Αν σου άρεσε κάνε