Αγορά νέου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αυστραλιά από την Μυτιληναίος

Αγορά νέου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αυστραλιά από την Μυτιληναίος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 23/12/20, 09:41

Την απόκτηση νέου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αυστραλία ανακοίνωσε ο όμιλος Μυτιληναίου, μέσω νέας εξαγοράς φωτοβολταϊκού έργου στο Κουίνσλαντ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Εταιρεία απέκτησε το φωτοβολταϊκό πάρκο Moura, 110 MW, από την ESCO Pacific, μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης και διαχείρισης φωτοβολταϊκών έργων στην Αυστραλία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Το έργο έχει ήδη εξασφαλίσει σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (ΡΡΑ) με την CS Energy, εταιρεία ενέργειας που ανήκει στην τοπική κυβέρνηση του Κουίνσλαντ.

Η εν λόγω εξαγορά ανεβάζει το χαρτοφυλάκιο της MYTILINEOS στην Αυστραλία στα 400 MW, έχοντας εξαγοράσει επίσης από την ESCO Pacific το φωτοβολταϊκό πάρκο Wyalong, 75MW, καθώς και έξι επιπλέον έργα στη Νέα Νότια Ουαλία και στο Κουίνσλαντ, τρία εκ των οποίων (συνολικής ισχύος 120 MW) βρίσκονται υπό κατασκευή.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε και πάλι με την ESCO Pacific στην Αυστραλία. Η εξαγορά του φωτοβολταϊκού πάρκου Moura εδραιώνει τη θέση μας στην αγορά της χώρας.»

Ο Steven Rademaker, Διευθύνων Σύμβουλος της ESCO Pacific, ανέφερε: «Η επίτευξη αυτού του νέου ορόσημου είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ESCO Pacific, που ανεβάζει την ισχύ των ανεπτυγμένων έργων στην Αυστραλία στα 681MWp και ενισχύει τη θέση μας ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης έργων στη χώρα. Είναι χαρά μας να έχουμε εταίρο και σε αυτό το έργο την MYTILINEOS και ανυπομονούμε για την αρχή των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CS Energy Andrew Bills δήλωσε: «Η CS Energy είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την εξέλιξη του φωτοβολταϊκού πάρκου Moura, που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ανυπομονούμε για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς αυτό θα επιτρέψει στους κατοίκους του Κουίνσλαντ να απολαμβάνουν τα οφέλη της πράσινης ενέργειας.»

Η PwC και η HSF ήταν οι εταιρείες συμβούλων της MYTILINEOS για την εξαγορά. Μόλις κατασκευαστεί, το φωτοβολταϊκό πάρκο Moura θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτεί περίπου 40.000 νοικοκυριά στην Αυστραλία.

Αν σου άρεσε κάνε