ΔΕΗ: Μνημόνιο κατανόησης με EDP

ΔΕΗ: Μνημόνιο κατανόησης με EDP

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:31 Δημιουργία 11/02/20, 13:29

Μνημόνιο κατανόησης με την EDP Renewables υπέγραψε η ΔΕΗ στο πλαίσιο της ευρύτερης στροφής του ομίλου προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

H ΔΕΗ υπέγραψε το μνημόνιο μέσω της θυγατρικής της, ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Η EDPR, θυγατρική εταιρεία της Energias de Portugal, S.A (EDP), κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη θα εξετάσουν τις δυνατότητες της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ (αιολική, ηλιακή ενέργεα) στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη των έργων θα γίνει σύμφωνα με τις εταιρικές πρακτικές του κάθε μέρους με βάση τη βέλτιστη δομή συνεργασίας και το καταλληλότερο επιχειρηματικό μοντέλο.

Με βάση τους φιλόδοξους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν, μέσω της συνεργασίας τους, να αναπτύξουν έργα ΑΠΕ τουλάχιστον 400 MW.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει θέσει ως στόχο την αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος της σε ΑΠΕ στα 2.000 MW εντός των επόμενων πέντε ετών. Όπως γράφει σήμερα η Ναυτεμπορική αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης έργα 100 MW, ενώ έως τον Μάιο θα δρομολογηθεί επιίσης η δημοπράτηση και κατασκευή νέων μονάδων συνολικής ισχύος 280 MW.

H πλειονότητα των νέων άμεσων έργων ΑΠΕ θα αφορά φωτοβολταϊκά πάρκα, αξιοποιώντας τις μεγάλες εκτάσεις που διαθέτει ο όμιλος σε ανενεργά λιγνιτικά πεδία.

Αν σου άρεσε κάνε