Η Aegean κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Croatia Airlines

Η Aegean κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Croatia Airlines

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 27/12/19, 17:37

Στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της Croatia Airlines προχώρησαν η Aegean Airlines και η ισπανική Air Nostrum, σύμφωνα με κροατικά μέσα.

Η κρατική αερογραμμή της Κροατίας ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι οι δύο εταιρείες έχουν υποβάλει τις προσφορές τους στους συμβούλους ιδιωτικοποίησης, PBZ και DVB, χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση της Κροατίας έχει ορίσει προθεσμία έως τον Ιούνιο του 2020, είτε για να αποκρατικοποιήσει πλήρως είτε για να ανακεφαλαιοποιήσει την Croatia Airlines. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι σύμβουλοι επεξεργάζονται τώρα τις υποβληθείσες προσφορές και στη συνέχεια θα ενημερώσουν τη διοίκηση της εταιρείας. Μία επιτροπή που θα συστήσει το κράτος, θα επιλέξει την καλύτερη προσφορά.

Η Aegean Airlines είχε εκφράσει αρχικά το ενδιαφέρον της για την Croatia Airlines, μέλος της Star Alliance, το 2015. Ο ελληνικός αερομεταφορέας έχει επεκτείνει το δίκτυό του στην Κροατία τα προηγούμενα έτη και τώρα προσφέρει υπηρεσίες από την Αθήνα έως το Ζάγκρεμπ για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, ενώ τα δρομολόγιά του προς το Ντουμπρόβνικ διατηρήθηκαν φέτος και για το μεγαλύτερο μέρος της χειμερινής περιόδου. Προσφέρει επίσης εποχικά δρομολόγια προς το Σπλιτ. Από την άλλη πλευρά, η Air Nostrum, που ανήκει στο franchise της Iberia Regional και είναι μέλος της Oneworld alliance, παραχωρούσε με leasing αεροσκάφη και πλήρωμα στην Croatia Airlines τους καλοκαιρινούς μήνες την προηγούμενη τριετία. H ίδια η Iberia έχει επεκτείνει σημαντικά τα δρομολόγιά της προς την Κροατία.

Ο υπουργός Μεταφορών της Κροατίας, Oleg Butkovic, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο έως 70% στην Croatia Airlines.

Αν σου άρεσε κάνε