Η Titan εξαγόρασε τη συμμετοχή της IFC σε θυγατρικές της

Η Titan εξαγόρασε τη συμμετοχή της IFC σε θυγατρικές της

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:02 Δημιουργία 21/11/19, 10:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Titan Cement International SA ενέκρινε στην χτεσινή συνεδρίασή του την απόκτηση από την International Finance Corporation (IFC) των μειοψηφικών συμμετοχών που η τελευταία κατέχει στις επιχειρήσεις του Ομίλου TΙΤΑΝ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Αίγυπτο.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την πλήρωση αναβλητικών αιρέσεων. Με αυτή την συναλλαγή περατώνεται η επιτυχημένη συνεργασία του Ομίλου με την IFC, η οποία δομήθηκε σταδιακά από το 2008 σε Αλβανία, Αίγυπτο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο.

Η συνεργασία αυτή βοήθησε τον Όμιλο TITAN να αντιμετωπίσει απαιτητικές συνθήκες αγοράς σε δύσκολους καιρούς. Ταυτόχρονα, η IFC συνέδραμε και καθοδήγησε τις προσπάθειες του Ομίλου για την βελτιστοποίηση των πρακτικών του σε θέματα περιβάλλοντος, βιωσιμότητας και διακυβέρνησης στις χώρες αυτές. Η επωφελής συνεργασία με την IFC διήρκεσε περισσότερο από δέκα χρόνια.

Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε €81,8 εκατομμύρια. Με την ενίσχυση της επένδυσής του στις θυγατρικές, ο Όμιλος υπογραμμίζει την μακροπρόθεσμη επιχειρηματική του στρατηγική στις χώρες αυτές, διευκολύνοντας την περαιτέρω ανάπτυξη.

Αν σου άρεσε κάνε