ΣΕΤΚΕ: Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις από το «κανόνι» της Thomas Cook

ΣΕΤΚΕ: Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις από το «κανόνι» της Thomas Cook

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:07 Δημιουργία 27/09/19, 12:05

«Ο τουρισμός είναι ζωοδότης για την οικονομία μας, όπως όμως διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά με το πρόσφατο παράδειγμα της Thomas Cook οι επιπτώσεις από μια κατάρρευση είναι αλυσιδωτές» τονίζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Η ΣΕΤΚΕ επισημαίνει πως «συντάσσεται και τιμά την φετινή παγκόσμια ημέρα, τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού αφού εδώ και δεκαετίες είναι η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή της ελληνικής οικονομίας».

«Με φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2019 το 'Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους', ο παγκόσμιος οργανισμός αποφάσισε να αναδείξει και να υπογραμμίσει τον καίριο ρόλο του τουρισμού στην απασχόληση... Για τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, η φιλοξενία και η απασχόληση είναι προσωπική υπόθεση. Εμείς, ως αυτοαπασχολούμενοι, ξέρουμε τις ανάγκες των εργαζομένων αφού μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ανάγκες. Γνωρίζουμε καλά πως να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες, στηριζόμαστε στους συνεργάτες μας για να καταφέρουμε να έχουμε ικανοποιημένους επισκέπτες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισημαίνει, για πρώτη φορά η ΣΕΤΚΕ υπέγραψε συλλογική σύμβαση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού με σκοπό και στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Τα τουριστικά καταλύματα είναι θεματοφύλακες της ελληνικής φιλοξενίας, είναι το τελευταίο προπύργιο που αντιστέκεται στην ραγδαία αυξανόμενη παγκόσμια βιομηχανοποίηση του τουρισμού, αφού εδώ και δεκαετίες προσελκύουμε και φιλοξενούμε εκατομμύρια επισκέπτες» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Από κοινού, πρέπει να εργαζόμαστε για την ευημερία της κοινωνίας και των επιχειρήσεων μας».

Αν σου άρεσε κάνε